Kocaeli'deki Cinayet Davası

Müebbet hapis cezası istenen 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Volkan Öner’in, 'nereden geldiği belli olmayan' kurşunun isabet etmesi sonucu öldürülmesiyle ilgili 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 'kasten öldürme' suçundan haklarında müebbet hapis cezası istenen ve tutuksuz yargılanan sanıklar, Ömer Ç, Ceyhun T, Abdullah S, Kerem B, Abdülmelik Ç. ve Recep K. ile maktulun yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği tanıklardan İsmail Ö, olay günü sanıklardan Ceyhun T'nin kendisini telefonla arayıp, Volkan Öner'in öldüğünü söylediğini, nasıl öldüğünü sorduğunda ise 'intihar etti' dediğini belirtti.

Tanık Aydın B. ise maktul ve sanıkların arasında bir husumet olmadığını iddia ederek 'Olay günü sanıklardan Ömer Ç. ile düğüne gittik. Kendisi kuru sıkı tabancayla ateş etti, ayrıca havai fişek patlattı. Ömer'in tüfekle ateş edip etmediğini ise görmedim' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, avukatlarının süre taleplerini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Kartepe ilçesi Suadiye'de geçen yıl 31 Mayıs'ta gerçekleşen olayda, 6 arkadaşıyla yürüyen 22 yaşındaki Volkan Öner, nereden geldiği belli olmadığı iddia edilen kurşunla göğsünden vurularak ölmüştü. Olayla ilgili 6 kişi hakkında 'kasten öldürmek' suçundan dava açılmıştı.
Kaynak: AA