Kocaeli'de 'Haydi Bisikletle Okula' Projesi

İzmit Belediyesince yürütülen proje kapsamında, 568 öğrenci ile 155 öğretmene bisiklet hediye edildi Belediye Başkanı Doğan: 'Öğrenciler, öğretmeni model gördüğü için onlara da bisiklet veriyoruz. Onlar da kullansın istiyoruz'

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde belediye tarafından yürütülen 'Haydi Bisikletle Okula' projesi kapsamında, öğretmen ve öğrencilere bisiklet verildi.

Mehmet Ali Kağıtçı Stadı'ndaki törende, İzmit Nuh Çimento, Ford Otosan ve İnkılap ortaokullarındaki 568 öğrenci ile 155 öğretmene bisiklet dağıtıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı konuşmada, proje kapsamında 5 yıldır bisiklet dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dağıtıma bu sene öğretmenleri de dahil ettiklerini bildiren Doğan, 5 bin öğretmene 'Türkiye ve Avrupa'da ilk kez' bisiklet hediye edeceklerini söyledi.

Bugüne kadar 31 bin bisiklet dağıttıklarını ifade eden Doğan, belediyenin parasını hizmete dönüştürdüklerini kaydetti.

Kurdukları okul hizmet masasıyla eğitim kurumlarındaki eksiklikleri de giderdiklerini dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

'İzmit ve Türkiye daha güzel olacak. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 2023 hedefine zaten yaklaştık. 2071'e kadar dünyada yine 1 numara bir Türkiye, o bayrak altında yaşayan torunlarımız olacak. Bizi bize düşürmeye çalışıyorlar. Baktılar ki son 15 yılda ülke buraya geldi, Avrupa'yı da geçecek. Bisiklette onlardan geriydik, 30 yıldır onlar bisikleti kullanıyorlar. Geç kalmışız, hemen kolları sıvadık, çalışmalarımızı yaptık. Yetişip, onları geçeceğiz.'

Öğretmenlerin, öğrencilerin modeli olduğuna işaret eden Doğan, 'Öğrenciler, bazen anne ve babasına 'Öğretmenim öyle dedi' diyor. Öğrenciler, öğretmeni model gördüğü için onlara da bisiklet veriyoruz. Onlar da kullansın istiyoruz. Onlara çok daha güzel şeyler layık.' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Doğan, 5. sınıf öğrencileri ve öğretmenlere bisikletlerini teslim etti.
Kaynak: AA