İzmit'te 705 Öğrenciye Ücretsiz Bisiklet Hediye Edildi

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ‘Her Çocuğun Bisikleti Olsun’ sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında 705 bisiklet ücretsiz dağıtıldı.

İzmit'te 705 Öğrenciye Ücretsiz Bisiklet Hediye Edildi
İzmit Belediyesi tarafından "Her Çocuğun Bisikleti Olsun” sloganı ile başlattığı ve dört yıldır devam eden ücretsiz bisiklet dağıtımları devam ediyor. Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda yapılan toplu bisiklet dağıtımında, Nuh Çimento Ortaokulu’ndan 346, Ford Otosan Ortaokulu’ndan 236, İnkılap Ortaokulu’ndan 123 olmak üzere toplamda 705 öğretmen ve öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

Bisiklet dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Başkan Doğan, “İzmit Belediyesi olarak, bisiklet dağıtımlarımızla Avrupa’da ve Türkiye de ilke imza attık, örnek olduk. Bu yıl istedik ki, çocuklarımız üzerinde anne babaları kadar hakkı olan öğretmenlerimizi de onure edelim istedik. Bu yıl 5 bin öğrencimizle birlikte 5 bin öğretmenimize de bisiklet hediye ediyoruz. Biz, milletin kuruşunu ziyan etmiyoruz. Haramı, helali bilerek çalışıyoruz. Allah’ta bereketini veriyor. Okullarımızda iş bitmez, yapacak çok işimiz var. Okullarımız bizim asli sorumluluk alanımız değil fakat Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle birlikte biz de okullarımıza hizmet ediyoruz. Türkiye de ilk defa Okul Hizmet Masası’nı biz kurduk. Bu hizmetimizle okul idarelerimizin ve okul aile birliklerimizin kafası rahatladı. Her şeyi yavrularımız için yapıyoruz. Çocuklarımız beş yıldızlı okullarda eğitim alsınlar istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Doğan, hediye bisikletleri yeni sahipleri olan öğretmen ve öğrencilere takdim etti.
Kaynak: İHA