Denetimli Serbestlik İnfaz Sistemi Ve İşleyişi Konulu Seminer

Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Havza'da kamu kurum amirleri ve muhtarlara yönelik 'Denetimli Serbestlik İnfaz Sistemi ve İşleyişi' konulu seminer düzenlendi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde katılımcılara denetimli serbestlik uygulaması, amacı, ilkeleri, faydaları ve dünyadaki denetimli serbestlik uygulamaları hakkında Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü uzmanları Ramazan Kurtça ve Deniz Poyraz tarafından bilgi verildi.

Kurtça, Türkiye'de 270 bin kişinin denetimli serbestlikten yararlandığını belirterek, 'Denetimli serbestlik sisteminde bir hükümlünün günlük maliyeti 3,5 lira. Ceza evinde ise 45 lira. Denetimli serbestlik sistemi devletimizin ekonomisinden önemli bir yükü kaldırmakta. Ayrıca aile bütünlüğün korunması açısından önemli bir uygulama' dedi.

Seminere Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü İbrahim Baysal, Havza Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Sezgin, Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Çörekçioğlu ile daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA