Batman'da 150 Bin Adet Antepfıstığı Çöğürü Dağıtıldı

Batman’da, 'Meyveciliğin Geliştirilmesi' projesi kapsamında çiftçilere 150 bin adet tüplü Antepfıstığı çöğürü dağıtıldı.

Batman il merkezi, Hasankeyf, Beşiri ve Gercüş ilçelerinde Antepfıstığı bahçesi tesis edecek çiftçilere 150 bin adet Tüplü Antepfıstığı Çöğürü dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan fidan dağıtım töreninde, Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen ve Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda Meyveciliğin Geliştirilmesi projesi kapsamında çiftçilere tüplü Antepfıstığı çöğürü dağıtıldı.

Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kıyas, yaptığı açıklamada, amaçlarının, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Batman’da son 3 yılda dağıtılan Antepfıstığı çöğürü miktarının 530 bin 876 olduğunu dile getiren Kıyas, 'Son yıllarda Batman’da fıstık alanında ciddi bir gelişme oldu. Meyveciliğin Geliştirilmesi projesi kapsamında, Batman il merkezi, Hasankeyf, Beşiri ve Gercüş ilçelerinde Antepfıstığı bahçesi tesis edecek çiftçilere 150 bin adet Tüplü Antepfıstığı Çöğürü dağıtımı yaptık' dedi.

Törene katılan Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, çiftçilere fidan dağıttı.
Kaynak: AA