Ankara'da yaralar sarılacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, terör saldırılarından sonra eski hareketliliğini kaybeden Kızılay, Ulus ve Tunalı Hilmi Caddesi’nde ticareti yeniden canlandırmak için alışveriş kampanyası üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ankara'da yaralar sarılacak
ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Genç İş Adamları Derneği’nin (ANGİAD) yeni yönetimini kabul etti. Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Bezci, terör saldırılarının yaralarını sarmak için alışveriş kampanyası başlatacakları müjdesini verdi.

"ATO’DAN ALIŞVERİŞİ CANLANDIRMA KAMPANYASI"

Ankara’da meydana gelen terör saldırılarının kendilerini çok üzdüğünü belirten Bezci, saldırıların ardından gazetelere tam sayfa ilanlar vererek terörü lanetlediklerini, sivil toplum örgütü liderleriyle birlikte Kızılay’a giderek patlamanın meydana geldiği yere karanfiller bıraktıklarını ve dua okuduklarını anlattı.

Bölgedeki esnafı da tek tek ziyaret ettiklerini hatırlatan Bezci, "Kızılay ve çevresi için bir proje geliştiriyoruz. Kızılay, Ulus ve Tunalı Hilmi Caddesi civarındaki esnafın yaralarını sarmak ve insanları alışverişe teşvik etmek için bir kampanya başlatacağız" diye konuştu.

Bezci, ATO Yönetim Kurulu olarak, alışverişi canlandırmaya yönelik kampanya projesini ATO Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Toplantısı’nda öneri olarak sunacaklarını belirtti.

Ankara’nın yaralarının sarılmasına ANGİAD üyelerinin de katkıda bulunmasını isteyen Bezci, "Çok zor günler yaşıyoruz. Özellikle bu günlerde yurt dışındaki fuarlara katılım sağlayın. Ankaramızı temsil edin" çağrısında bulundu. Cannes ve Berlin’de iki fuara katıldığını anlatan Bezci, "Bu üstümüzdeki şeyi atmak için çok hareket edeceğiz, çok gezeceğiz. Sizlere de düşen görev, yurt dışındaki fuarlara mutlak şekilde katılmaktır" dedi.

"ATO’YA 40 KATLI İKİ BİNA"

Ankara Ticaret Odası’nın çalışmalarından da söz eden Bezci, ATO’nun imkanlarıyla 100 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Congresium’un uluslararası kongrelere ev sahipliği yapan önemli bir merkez haline geldiğini belirtti.

Congresium’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Konferansı’na 5 bin yabancı ziyaretçinin katıldığını, bunlardan 100’e yakınının devlet adamı olduğunu anlatan Bezci, "Çevredeki oteller doldu. Simitçi para kazandı, taksici para kazandı, herkes para kazandı" dedi.

Congresium’u büyüteceklerini söyleyen Bezci, ATO’nun mevcut binasını yıkarak yerine 40 katlı iki bloktan oluşan yeni bir bina yapacaklarını kaydetti.

Bezci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ortak projeler yürüttüklerini, ATO’nun yüzde 10 ortağı olduğu Gümrük ve Turizm İşletmeleri’nin (GTİ) karayolu gümrük kapılarını yenilediğini anlattı. Akyurt’ta, ATO, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurum ve kuruluşlarının ortağı olduğu fuar alanının ihalesinin yapıldığını belirten Bezci, fuar alanının Ankara ekonomisine büyük fayda sağlayacağına dikkat çekti. Bezci, eğitime katkıda bulunmak için okullar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

ANGİAD’ın yeni yönetimini tebrik ederek başarılar dileyen Bezci, "Bundan sonra hep birlikte el ele verip Ankara için çalışacağız" diye konuştu.

"ATO VAR OLDUKÇA ANKARA’DA TİCARET VAR OLACAK"

ANGİAD Başkanı Emre Altındağ ise ATO’nun Kızılay, Ulus ve Tunalı Hilmi Caddesi’nde ticareti canlanmak için uygulayacağı projenin başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, projeye kendilerinin de dahil edilmesini istedi.

Genç ve dinamik bir ekibe sahip olduklarını anlatan Altındağ, ATO ile birlikte ortak projeler yapmak istediklerini vurgulayarak, "ATO, Ankara’nın en büyük sivil toplum kuruluşu, en büyük ticari organizasyonu. ATO var oldukça Ankara’da ticaret var olacak. Biz de bunun için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

ANGİAD Başkanı Altındağ, Başkan Bezci’ye ziyaretin anısına bir plaket ve çiçek sundu. Bezci de Altındağ’a el yapımı seramik kaftan hediye etti.
Kaynak: İHA