Altındağ'daki Okullarda Temizlik Zili Çaldı

İlçe genelinde gerçekleştirdiği temizlik faaliyetleri ile Altındağlılara daha temiz bir hayat sunan Altındağ Belediyesi, ilçedeki okulları da pırıl pırıl yaptı. Altındağ’daki okullarda geniş çaplı bir temizlik programı başlatan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okulları köşe bucak temizledi. Başkan Tiryaki, okul temizliklerinin Altındağ’ın genelinde devam edeceğini belirtti.

Altındağ'daki Okullarda Temizlik Zili Çaldı
TEMİZLİK EKİPLERİ ÖZVERİYLE ÇALIŞTI

Altındağ’ın çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim görmesi için özveriyle çalışan ekipler, okul bahçelerini ve çevrelerini temizledi. İlk etapta Hacı Bayram Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Karapürçek İlkokulu, Hüseyin Güllü Ceylan Ortaokulu, Hüseyin Güllü Ceylan İlkokulu, Nazife Hatun İlkokulu, Beşikkaya Ortaokulu, Tandoğan İlkokulu ve Çalışkanlar İlkokulu temizlendi.

30 personel ve 1 süpürge aracıyla okul bahçelerini pırıl pırıl yapan ekipler, çöpleri çöp poşetleriyle okul bahçelerinden uzaklaştırırken, duvarlara yazılan uygunsuz yazıları da boyayarak kapattı. Altındağ Belediyesi’nin titiz çalışmaları okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken, veliler de rahat bir nefes aldı.

“ÇEVRE BİLİNCİ KÜÇÜK YAŞLARDA KAZANILMALI.”

Çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğini ifade eden Başkan Tiryaki, çocukları bu konuda bilgilendirmenin önemli olduğunu söyledi.

Çevre temizliği konusunda öğretmenlere ve ailelere önemli görevler düştüğünün altını çizen Başkan Tiryaki, “Çevre temizliğinde öğretmenlerin ve aile bireylerinin desteğini almalıyız. Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmak istiyorsak elimizi taşın altına koymalıyız. Biz Altındağ Belediyesi olarak temizlik konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Sorumluluklarımızın farkındayız. Nasıl Altındağ’ı temizliyor ve vatandaşlarımıza emanet ediyorsak, okullarımızı da temizliyor ve öğrencilerimize emanet ediyoruz. Altındağımızı hep birlikte temiz tutmalı ve korumalıyız” dedi.

Kaynak: İHA