Öğrencilerden Suriyeli Türkmenlere Yardım Eli

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, Suriye'den Ankara'ya gelen Türkmenlere gıda ve giyim malzemesi yardımında bulundu.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Suriye'den Ankara'ya gelen Türkmenlere gıda ve giyim malzemesi yardımında bulundu.

Kuruma bağlı yurtlarda kalan bir grup öğrenci, Suriye'den Türkiye'ye gelip Ankara'nın Altındağ ilçesine yerleşen Türkmenlerin evlerini ziyaret etti.

Öğrenciler, harçlıklarıyla temin ettikleri 27 koli gıda, 30 koli giyim malzemesinden oluşan yardımı Türkmen ailelere verdi. Öğrenciler, çocuklara da oyuncak dağıttı. Öğrencilere teşekkür eden Türkmenler, kendilerine destek olan Türk milletine duydukları minneti dile getirdi.

Suriye'de coğrafya öğretmeni olan Saad Adli, Avrupa ülkelerinin mülteci kabul etmek istemediğini belirterek, 'Türkiye bize kucak açtı. Müslüman bir ülke olan Türkiye'de kalmayı tercih ediyoruz. Türklere çok teşekkür ediyoruz' dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri de etkinlikle iyilik yapmayı bir erdem olarak öğrencilere kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Kaynak: AA