Milletvekili Tunç'tan Barajlarda İnceleme

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız ve Kışla Barajı inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Tunç'tan Barajlarda İnceleme
Çalışmalar hakkında Bartın DSİ Şube Müdürü Sançar Biçer ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Milletvekili Tunç, Kozcağız ve Kışla Baraj inşaatlarında incelemelerde bulunarak çalışanlara da kolaylıklar diledi. Milletvekili Tunç, Kozcağız, Kışla ve Kirazlı Köprü baraj inşaatlarının taahhüt edilen tarihlerde tamamlanması için çalışmaların titizlikle sürdüğünü, Bartın için çok önemli olan bu dev yatırımları Bartın’a kazandırmak için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.



“TARIM ALANLARI SULANACAK”

Milletvekili Tunç, Bartın için çok önemli olan, Bartın’ı taşkın riskinden koruyacak olan ve aynı anda temellerini attıkları üç önemli barajın aynı zamanda tarımsal sulamayı da gerçekleştireceğini, Kirazlıköprü barajının HES ile elektrik de üreteceğini, Kozcağız Barajının da Bartın ve Amasra’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacağını kaydetti.

Milletvekili Tunç, Bartın’da DSİ’nin yatırım programında iki adet gölet inşaatı bulunduğunu da belirterek, bunlardan birinin Ulus Eldeş göleti olduğunu ve yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini, diğer projenin ise Kurucaşile Aydoğmuş göleti olduğunu ve proje çalışmalarının devam ettiğini önümüzdeki günlerde bu göletin de yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti.

“İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK”

Ulus Eldeş Göleti ve Sulama Tesisinin, Karakuz Deresi üzerinde inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, proje ile 870 dekar arazinin sulanacağını ayrıca Ulus İlçesine yılda 1,2 milyon metreküp içme suyu sağlanarak, Ulus’un içme suyu probleminin kökünden çözüleceğini söyledi.

Kurucaşile Aydoğmuş Göleti ve Sulama Tesisinin ise Tekkeköy Deresi üzerinde inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, bu göletin de 390 dekar araziyi sulayacağını, yine Kurucaşile İlçesine yılda 750 bin metreküp içme suyu sağlanarak Kurucaşile ilçesinin içme suyu probleminin de çözülmüş olacağını söyledi.

Kaynak: İHA