Hastaneye Ek Bina Yapılıyor

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılıyor.

Hastaneye Ek Bina Yapılıyor
Ana binadaki servis, poliklinik ve bekleme alanlarının mevcut haliyle ihtiyacı karşılayamaması, il dışı sevklerin azaltılması, hizmetin yerinde ve kalite standartlarına uygun olarak verilebilmesi amacıyla ek bina ihalesi gerçekleştirildiğini açıklayan Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Faruk Tonga, yapılacak ek hizmet binası ile hasta yoğunluğunun azaltılması hedeflendiğini söyledi.



Anjiyo cihazı konulacak alan ile koroner yoğum bakım ünitesi, ameliyathane, kadın doğum ve çocuk poliklinikleri, bekleme salonları, 300 kişilik yemekhane ve idari kısımdan oluşmak üzere bin metrekarelik oturum alanı ile 4 katlı 4 bin metrekare kapalı alana sahi olacak olan ek bina ihalesinin düzenlenip yer tesliminin yapıldığını ve Haziran 2017’de açılmasının planlandığını anlatan Faruk Tonga, “İl dışına en sık sevk nedenlerinden olan kardiyovasküler sistem hastalıkları nedeniyle 100-120 kilometre uzaklıktaki çevre illerin hastanelerine yapılan sevkler azaltılarak, kalp krizi geçiren hastalara 1-1,5 saat içinde yerinde müdahale gerçekleştirilecek. Ana binada 350 metrekarelik alanda hizmet veren kadın doğum ve çocuk polikliniklerinin ek binanın bin metrekarelik kısmına taşınmasıyla çocuk acil servisi genişletilmiş olacak, hasta ve yakınlarının daha müreffeh bir ortamda hizmet almaları sağlanacaktır” diye konuştu.

Tonga, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ek hizmet binası projesinin hazırlanmasında, ihale aşamasında ve uygulamasında emeği geçen yetkililere kurumu ve Amasya halkı adına teşekkür etti.
Kaynak: İHA