Erkek kılığında polise saldırdılar

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, Nevruz’u bahane ederek polise saldıran bölücü terör örgütü PKK yandaşları arasında, erkek kılığına girmiş 2’si küçük yaşta 3 kız yakalandı.

Erkek kılığında polise saldırdılar
Edinilen bilgiye göre, Ceyhan ilçesine bağlı Belediyeevleri ve Esentepe mahallelerinde, Nevruz’u bahane eden bölücü terör örgütü PKK yandaşları ateş yakıp yolu kapattı.

İhbar üzerine bölgeye giden Ceyhan polisi, PKK yandaşlarını yolu açması konusunda uyardı. Ancak PKK yandaşları polise havai fişek, taş, molotof ve el yapımı bomba ile karşılık verdi. Polis de tazyikli su ve biber gazı ile PKK yandaşlarına müdahale ederek dağıttı.

Polis daha sonra 8 kişiyi gözaltına aldı.

ERKEK KILIĞINDA 3 KIZ

Polisin yakaladığı 8 kişinin yüzleri tek tek açıldı. Polis yüzünü açtığı 7 kişiden 3’ünün kız olduğunu görünce şaşırdı. Kızlardan ikisinin henüz 14 yaşında olduğu öğrenildi. Emniyete götürülen zanlılardan yaşı büyük olan kızın Pınar Ö. (20), diğer kızların ise K.Ç. (14) ve Z.Y. (14) olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE KUCAK AÇTI, O POLİSE SALDIRDI

Korsan gösteriler sırasında yakalanan 5 erkek şahsın isimlerinin ise S.Ö. (15), A.Ç. (15), H.K., Abdulkadir E. (34) ve Nizam A. (18) olduğu belirlendi. Bu şahıslardan Nizam A.’nın kimliği de polisi şaşkına çevirdi. Nizam A.’nın IŞİD’in Kobani’ye saldırdığında Türkiye’ye sığınarak Ceyhan’a geldiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisine geçici kimlik kartı vererek sahip çıktığı ortaya çıktı. Zanlılar bugün sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA