Dini duygularla insanları dolandırmaya 2 yıl 3 ay hapis

Kayseri'de, vatandaşların dini duygularını kullanarak dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yargılanan bir kişi, 2 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Dini duygularla insanları dolandırmaya 2 yıl 3 ay hapis
Dini duygularla insanları dolandırmaya 2 yıl 3 ay hapis
Kayseri'de, vatandaşların dini duygularını kullanarak dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yargılanan bir kişi, 2 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu. Suçlamaları reddeden sanık, duruşmada, Fatiha Suresi'ni de okuyamadı.

Kayseri'de, vatandaşları dini duygularını kullanarak kandırıp dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan 45 yaşındaki Necef Özkan, 2 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık Necef Özkan ve mağdur 65 yaşındaki Tuncay Tetik hazır bulundu.

''ALLAH RIZASI İÇİN TÜM PARANI VER' DEDİ''


Mağdur Tuncay Tetik mahkemede olayı şöyle anlattı:

“Aralık 2015'te Talas'ta cami önünde beklerken, yanıma elinde bastonla geldi. Kıyafetlerine baktım ve 5 TL verdim, dilenci değilim, ancak evimde tüp yok diyerek 50 TL istedi. 50 TL'yi verince bana 'Sen sınavı geçtin' dedi. Sonra araba ile Seyyid Burhaneddin Türbesi'ne gittik. Türbeye geldiğimizde dua edecek misin dedim, zaten 'Seyyid Burhaneddin yanımızda' dedi. Sonra bana Kur'an'da geçen ayetlerden bahsetti. Çok etkilendim. 'Allah rızası için tüm paranı ver' dedi. Ben de cebimde bulunan 135 TL'yi verdim. Konuşurken istediği paranın meblağı yükseldi. Karşılamak için Necef Özkan'ı da yanıma alarak Millet Caddesi'ndeki bankaya gittim. Banka da bulunan 5 bin 300 TL paramı çekerken, yanıma gelen sivil polis beni para konusunda uyardı. Sonra da yanımda bulunan kişiden şikayetçi olmamı istediler. Polis ekipleri bu tip insanların dolandırıcı olduğunu söyleyince şikayetçi oldum.''

''BENİ ASIN BU LEKEYİ SÜRMEYİN''

Sanık Necef Özkan ise duruşmada suçlamaları reddederek, 'Beni asın bu lekeyi sürmeyin” dedi.

FATİHA SURESİ'Nİ OKUYAMADI

Mahkeme başkanı, sanığa ''Fatiha Suresi''ni oku' diye seslendi, bunun üzerine sanık Özkan ''Dua bilimiyorum'' yanıtını verdi.

2 YIL 3 AY HAPİS VE 3 BİN 600 LİRA PARA CEZASI

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık Necef Özkan'ı, ''Dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık'' suçundan 2 yıl 3 ay hapis, 3 bin 600 lira para cezasına mahkum etti.