Bu Markette Öğrencilere Dürüstlük Öğretiliyor

Çankırı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulunda öğrenciler, toplumsal değerlerin öğretilmesi amacıyla oluşturulan 'Doğruluk ve Dürüstlük Marketi'nde istedikleri ürünü alıp ücretini açık kasaya bırakıyor Proje sorumlusu Oruç: 'Bütün öğrenciler bu sınavdan başarıyla geçti'.

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulunda oluşturulan 'Doğruluk ve Dürüstlük Marketi'nde öğrenciler istedikleri ürünü alıp ücretini açık kasaya bırakıyor.

Toplumsal değerlerin özümsenmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında okulun giriş katındaki koridora kurulan markette pek çok ürün bulunuyor. Teneffüslerde buraya uğrayan çocuklar, görevlisi olmayan marketten istedikleri ürünü alıp ücretini açık kasaya bırakıyor. Market üç hafta boyunca hizmet verecek.

Projeden sorumlu öğretmen Saliha Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara toplumsal değerleri aşılamak için sık sık proje hazırladıklarını anlattı. Oruç, 'Bu ay doğruluk ve dürüstlük üzerine çalışma yaparken bunun sadece sözde kalmamasını istedik. Öğrencilerimizle projeyi hayata geçirmeyi kararlaştırdık.' dedi.

Okul idaresi ile görüştüklerini belirten Oruç, 'Okulumuzda kantin bulunmuyor. Oluşturduğumuz 'Doğruluk ve Dürüstlük Marketi'ne çocuklara zararı olmayacak yiyecek ve meyveler aldık. Ürünlerin üzerine fiyatlarını yazdık. Teneffüse çıkan çocuklar, markete uğrayıp istedikleri ürünü alıyor. Marketimizde bir görevli bulunmuyor. Alışverişini yapan öğrenci, açık olan kasaya parasını bırakıyor. Parası alacağı üründen fazla olan öğrenci, para üstünü kasadan alıp ayrılıyor.' diye konuştu.

Uygulamanın sonuçlarından memnun olduklarını ifade eden Oruç, 'bütün öğrencilerin bu sınavı başarıyla geçtiğini' belirtti.

3. sınıf öğrencisi Esra Bayram, 'Derslerden çıkınca markete geldim. Paramla yiyecekler aldım, ücretini para kutusuna attım ve doğruluk yaptım. Çok güzel bir uygulama, çok beğeniyorum.' dedi.
Kaynak: AA