Altındağ'da Çifte Açılış

Altındağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karapürçek Mahallesi’ndeki “Çok Kapsamlı Aile Sağlık Merkezi” ve “Semt Hizmet Binası” açıldı.

ANKARA - Altındağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Çok Kapsamlı Aile Sağlık Merkezi” ve “Semt Hizmet Binası” açıldı.

Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Karapürçek Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 'Çok Kapsamlı Aile Sağlık Merkezi” ve “Semt Hizmet Binası” açılışı hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre belediye tarafından inşa edilerek Sağlık Bakanlığı’na devredilen Altındağ Sağlık Merkezi farklı mahallelere yapılan beş sağlık merkezinden biri olma özelliği taşıyor.

Çocuk eğitim salonuyla birlikte emzirme danışmanlığı ve aile hekimliği hizmetinin de sunulduğu sağlık merkezinde obezite, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite danışmanlığı, psikososyal danışmanlık hizmetleri veriliyor. Merkez'de kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi (KETEM) de bulunuyor.

- 'Altındağ 10 yıl öncesinin Altındağ'ı değil'

Semt Hizmet Binası'nın ise zabıta karakolu, temizlik noktası ve vergi salonu olarak hizmet vereceği kaydedilen açıklamada açılış konuşmasını yapan Tiryaki'nin görüşlerine de yer verildi.

Sağlık hizmetlerinin Altındağlı vatandaşların ayağına getirildiğini kaydeden Tiryaki, ilçede yapılan yatırımlara vurgu yaparak, “Altındağ 10 yıl öncesinin Altındağ’ı değil.” ifadelerini kullandı.

Altındağ Belediyesi’nin çok sayıda görev ve sorumluluk üstlendiğini, bölge halkının ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları gerçekleştirecek güçte olduklarını belirten Tiryaki, karakol, sağlık tesisi, okul, cami, yüzme havuzu, kütüphane, pazar yerleri ve spor alanları gibi pek çok tesisi Altındağ’a kazandırdıklarının altını çizdi.

Tiryaki, Altındağlılar için yapılan 5 aile sağlığı merkezi dışında iki yeni aile sağlığı merkezi daha inşa edileceğine işaret ederek, yatırımların hız kesmeyeceğini vurguladı.

10 yıldır Altındağ’da büyük bir mücadele verdiklerini ancak ilk günkü heyecanla çalıştıklarını kaydeden Tiryaki, bu başarıda tüm Altındağlıların payı olduğunu sözlerine ekledi. Tiryaki, “Biz sizleri gönülden seviyoruz. Bugün Altındağ’ın geldiği bu noktada asıl pay sahibi sizlersiniz. Bizlere dua ettiğinizi biliyorum. Bundan sonra da dualarınızı esirgemeyin.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA