Prens Charles Sinan Paşa Camii'ne Hayran Kaldı

İngiltere Veliaht Prensi Charles, Kosova ziyareti kapsamında Prizren’deki Osmanlı döneminden kalma Sinan Paşa Camii’ni ziyaret etti.

Prens Charles Sinan Paşa Camii'ne Hayran Kaldı
Başkent Priştine’deki temaslarının ardından halkın yoğun ilgisi ile karşılandığı tarihi Prizren kentine geçen Prens Charles, ilk olarak Kosova’nın en ünlü Osmanlı eserlerinden biri olan tarihi Sinan Paşa Camii’ni ziyaret etti. Cami girişinde Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava ve beraberindeki imamlar tarafından karşılanan Prens Charles, birkaç yıl önce Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından onarılan cami hakkında bilgi aldı. İç tasarımı dolayısıyla camiye hayranlığını gizleyemeyen Prens Charles’a, Kosova İslam dini temsilcileri tarafından, bu topraklarda yüzyıllardır dinler arasında hoşgörü ve karşılıklı saygının hüküm sürdüğü, bu anlayışın muhafaza edilmesi için Kosova İslam Birliği olarak sürekli gayret gösterdikleri mesajı mesajı verildi.

Sinan Paşa Camii’nde yarım saatten fazla kalan Prens Charles daha sonra, Şadırvan meydanında faytonculuk yapan yaşlı bir adam ile tokalaştı ve faytoncunun atını sevdi.

Prens Charles daha sonra Şadırvan meydanında yer alan Sırp Ortodoks Kilisesini de ziyaret etti. Sırp Kilisesinin dini liderleriyle bir araya gelen Prens Charles, kilise hakkında bilgi aldı. Prens Charles, aynı meydandaki Katolik Kilisesini de ziyaret etti. Çok dinli, çok kültürlü ve çok etnisiteli Prizren’de tüm dinlerin kutsal mekanlarını ziyaret eden Prens Charles, dinler arasında hoşgörü konulu konferansın çalışmalarına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Prens Charles, dinler arasında hoşgörü ve karşılıklı anlayış ve saygının önemine değinerek, önemli mesajlarda bulundu.
Kaynak: İHA