İznik Gün Batımı Şenliği Başlıyor

Bursa Valiliği’nin katkılarıyla İznik Belediyesi’nin organize ettiği "Gün Batımı Şenliği"nin ilk adımı atıldı.

İznik Gün Batımı Şenliği Başlıyor
Bursa Valiliği Gün Batımı Proje Danışmanı İsmail Şahinbaş’ın organizasyonunda İzzet Peşte Su Sporları Tesisi’nde gerçekleşen programa Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, TÜRSAB Güney Maramara Bölge Başkanı Mehmet Akkuş, çok sayıda doğa fotoğrafçısı ve tanıtım ajansları katıldı.

İznik Gölü’nde güneşin suya düştüğü 14-21 Mart ve 3-10 Ekim tarihleri, Bursa Valiliği’nin katkılarıyla şenliğe dönüşecek. Her yanı dağlarla kaplı olan İznik Gölü’nün sadece Karsak Boğazı olan çatal şeklindeki boşluktan güneş suya batıyor gibi görünüyor. Bu doğa olayı dünya üzerindeki göllerde çok nadir görülüyor. Bunlardan bir tanesi de İznik Gölü’nde gerçekleşiyor.

"365 GÜN SEVGİLİYE KAVUŞUYOR"

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, "Sevgili dostlar İznik şuan 4 bin 500 yıllık geçmişi okunabilen ve her medeniyetin izlerini taşıyan bir ilçemiz. Her yürüyüş adımıyla İznik’te her 5 dakikada bir ya karşınıza Bitinya çıkacak, ya Roma çıkacak, ya Bizans ya Selçuklu ya da Osmanlı çıkacak. Ve bu eserlerin hepsi de günümüze sağlam bir şekilde ulaşmış bulunmakta. İşte böylesine anlamlı bir kentte bugün gün batımı adı altında bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Herkes burada güneşin battığından söz eder. Ama güneş yılın 365 günü İznik’te batmaz. Güneş yılın 365 günü İznik’te sevgilisine kavuşur. Güneş İznik’te yaradanına kavuşur. Yaradanına kavuşurken de İznik’e bereket saçan gölün üzerinde güzel kıpkızıl bir resim oluşturur ve göle girdiği anda arınır paklanır, İznik Gölü’nün enerjisini de yüklenerek ertesi güne daha canlı, daha ışıklı bir şekilde yine İznik’in üzerinde doğar. Cenab-ı Hak bizlere böylesine güzel bir yurt nasip etmiş. İşte böylesine güzel ve anlamlı bir yurtta tüm insanlığın bu yurdu paylaşması ve onlarla birlikte bu güzelliği yaşamamız için ben sizin aracılığınızla özellikle TÜRSAB burada, turizm acenteleri burada. Gelin acente firmalarınızın içerisine İznik’i de koyun" dedi.

Programın sonunda Gün Batımı Şenliği’nde fotoğrafçıların beklediği gün batımı havanın bulutlu olması nedeniyle yaşanmazken, yemekten sonra fotoğrafçılar hazırlanan gün batımı filmini ve İznikli amatör fotoğrafçıların çektiği resimleri slayt eşliğinde izledi.
Kaynak: İHA