Beyoğlu'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: 'Biz hem ihracatçı olup burada mağazası bulunan firmaların ve mağaza çalışanlarının yanında olmak için bugün buradayız' BMD Başkanı Kariyo: 'Çalışanlarımızın yaşadıkları psikolojik baskıyı üstlerinden atmalarına destek olmak gibi bir sorumluluğumuz var' 'Acılarla sınanırken hayatı bugün olduğu gibi yarın, ertesi gün normal akışında devam ettirmek gibi bir kamusal görevimiz olduğunu düşünüyorum'.

İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo'nun da aralarında bulunduğu grup, İstanbul İstiklal Caddesi'nde terör saldırısının yapıldığı yere karanfil bıraktı.

Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, kimden gelirse gelsin terörün ortak hedefinin insanları korku ve yılgınlığa sevk etmek, onların gündelik hayatını yaşanmaz hale getirmek olduğunu söyledi.

'Biz hem ihracatçı olup burada mağazası bulunan firmaların ve mağaza çalışanlarının yanında olmak için bugün buradayız.' diyen Tanrıverdi, Türkiye'nin üreten, değer yaratan sektörlerinin temsilcileri olduklarını belirtti.

Tanrıverdi, 'Şunun bilinmesini isteriz ki terör bu topraklarda emellerine asla kavuşamayacak. En büyük imkansızlıklar içinde cumhuriyetimizi kurup onu bugünlere ulaştıran bir ulusun, terör karşısında zaafa düşeceğini sanmak en büyük yanılgıdır. Aksine bu alçak saldırılar, birbirimize daha da kenetlenmemize hizmet edecek, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir.' ifadelerini kullandı.

BMD Başkanı Kariyo da saldırının düzenlendiği bölgedeki mağazalarda çalışan personelin zor bir gün geçirdiğini hatırlattı.

Marka temsilcileri ve işverenler olarak çalışanlara moral desteği vermeyi görev bildiklerini anlatan Kariyo, şunları da kaydetti:

'Çalışanlarımızın yaşadıkları psikolojik baskıyı üstlerinden atmalarına destek olmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bugün buraya geldik, onlarla birlikte olarak, satış yaparak dayanışmamızı gösterdik. Acılarla sınanırken hayatı bugün olduğu gibi yarın, ertesi gün normal akışında devam ettirmek gibi bir kamusal görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu zorlu dönemde el ele vererek teröre inat, gündelik yaşamımızı cesaretle sürdürmeye kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyorum.'
Kaynak: AA