Altındağ Belediyesi'nden İki Yeni Hizmet

Altındağ Belediyesi, “Çok Kapsamlı Aile Sağlık Merkezi” ve “Semt Hizmet Binası”nı hizmete açtı.

Altındağ Belediyesince yapımı tamamlanan Karapürçek Mahallesindeki “Çok Kapsamlı Aile Sağlık Merkezi” ve “Semt Hizmet Binası” törenle açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altındağ Belediyesi Karapürçek Mahallesindeki “Çok Kapsamlı Aile Sağlık Merkezi” ve “Semt Hizmet Binası” törenle hizmete açıldı.

Belediyenin farklı mahallelerde kurduğu 5 sağlık merkezinden biri olan Altındağ Sağlık Merkezi, Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Çocuk eğitim salonu bulunan iki katlı sağlık merkezinde emzirme danışmanlığı ve aile hekimliği hizmeti de sunuluyor.

Öte yandan, obezite, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite danışmanlığı ile psikososyal danışmanlık hizmetlerinin de verildiği sağlık merkezinde kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi (KETEM) de bulunuyor.

Belediyece kurulan, 'Semt Hizmet Binası' ise zabıta karakolu, temizlik noktası ve vergi salonu olarak hizmet verecek.

Sağlık Merkezi ve Semt Hizmeti Binasının açılışında konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, tarihe not düşmek amacıyla her zamanki gibi mütevazi bir açılış töreni gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye’de yaşanan son olaylar nedeniyle programı çok kısa tutuklarını kaydetti.

- “Altındağ 10 yıl öncesinin Altındağ’ı değil.”

Altındağ Belediyesi’nin kendisine kanunda verilen görevler dışında çok sayıda görev ve sorumluluk üstlendiğini belirten Tiryaki, Altındağ’ın 10 yıl önceki Altındağ olmadığını vurguladı.

Tiryaki, bölge halkının ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları gerçekleştirecek güçte olduklarını belirterek, karakol, sağlık tesisi, okul, cami, yüzme havuzu, kütüphane, pazar yerleri ve spor alanları gibi pek çok tesisi Altındağ’a kazandırdıklarının altını çizdi.

Altındağ’da yapılan 5 aile sağlığı merkezine ilave iki yeni aile sağlığı merkezini daha bu yıl hizmete sunacaklarını belirten Tiryaki, yatırımların hızının kesilmeyeceğini vurguladı. İlk günkü heyecanla çalıştıklarını belirten Tiryaki, “Biz sizleri gönülden seviyoruz. Bugün Altındağ’ın geldiği bu noktada asıl pay sahibi sizlersiniz. Bizlere dua ettiğinizi biliyorum. Bundan sonra da dualarınızı esirgemeyin.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA