Vali Ali Fidan El Attı Kalıcı İşyerlerinde Büyük Dönüşüm Başladı

Düzce’de Kalıcı Konutlar Bölgesinde atıl durumdaki kalıcı işyerlerini yurda dönüştürülmesini sağlayan Düzce Valisi Ali Fidan, yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Ali Fidan El Attı Kalıcı İşyerlerinde Büyük Dönüşüm Başladı
Vali Ali Fidan, Düzce’nin çok önemli bir sorununun gündemden kalktığına dikkat çekerek “Esnafı rahatlatacak, öğrencilerin barınma sorununu çözecek ve gelir sağlayacak olan atıl durumdaki işyerleri bin 746 öğrenciye yurt olacak. Güvenlik sorunu ortadan kalkacak. Binalar metruk olmaktan kurtulacak” dedi.

YENİ PRESTİJ BİNALARI

Vali Fidan, yurda dönüştürülen kalıcı işyerlerinin prestij binaları olacağını vurgulayarak “Kalıcı işyerlerini yurda dönüştürüyoruz. Bin 746 kişilik ilave kapasite oluşturuyoruz. Çalışmalar yeni döneme yetiştirmek için hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüklenici firmalarla görüşüldü ve planlar yapıldı. Önemli olan buraları prestij binalar haline getirmek” diye konuştu.

Yurt binasında yapımı tamamlanan örnek odayı basın mensupları ile inceleyen Vali Fidan, “Gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Bundan sonraki aşamada da inşallah diğer binaları da yaparak yeni döneme bunları yetiştirmek istiyoruz. Özellikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bunlar Düzce’nin sorunu olmaktan çıkıyor. Daha kullanışlı, daha hoş binalar haline geliyor” şeklinde konuştu.

GÜVENLİK SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Fidan, alanda güvenlik sorununu da artık gündemden çıkarttıklarını vurgulayarak “Binalar, daha huzurlu, daha güvenli, esnafımız, vatandaşımız için daha prestijli alanlar haline geliyor. İnşallah Ağustos sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Yeni dönemde yurt olarak kullanılmaya başlayacak. Kullanılmaya başlandığında eski ve yeni durumu ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

Fidan, ayrıca Düzce merkezde Özel İdareye ait arazide prefabrike yapıdaki Avni Akyol Öğrenci Yurdunu, Düzce’ye yakışır bir hale getirmek için proje çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Fidan “Yeni yurt açıldığında İnşallah prefabrikteki öğrencileri buraya alıp o yurdu Düzce’ye yakışır bir hale getireceğiz” dedi.

“Düzce’nin çok önemli bir sorunu inşallah böylece gündemden kalkmış olacak” diyen Vali Fidan, yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Yüklenici firmaları özellikle çağırdım konuştum. Zamanında bitirip Kredi Yurtlar Kurumuna teslim edeceğiz. Düzce’nin çok önemli bir sorunu inşallah böylece gündemden kalkmış olacak. Hem 1746 öğrencimize yurt yapmış oluyoruz. Güvenlik sorununu ortadan kaldırmış oluyoruz. Binaları metruk olmaktan kurtarıyoruz. Bunlar tabi çok önemli gelişmeler ayrıca Avni Akyol Yurdunu çözüme kavuşturmuş oluyoruz. Böylece önemli bir sorun ortadan kalkmış oluyor. Bu vesile ile bu çalışmalarda hep yardımcı olan Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’ya teşekkür ediyorum. Bu binaların yurda dönüşümünde her aşamasında bize destek oldu. Her detayı kendisi ile görüştük her zaman yapıcı bir yaklaşım gösterdi.”

VATANDAŞLARIMIZDA MUSTARİPTİ

Göreve başladığından beri bölgedeki esnafların vatandaşların buraların çözüme kavuşturulması için bir ricası olduğunu belirten Vali Fidan, “Onlar da bundan muzdaripti. Her zaman Düzce’de bu binaların ne olacağı tartışma konusuydu. Eğer ki işyeri olarak kullanamıyorsak, eğer talep yoksa bunları başka bir şekilde kullanmak hedefimizdi. Yurt olarak sorun çözülmüş oldu” diye konuştu.

Yurdun Ağustos ayında Kredi Yurtlar Kurumuna teslim edileceğini belirten Fidan “5 aylık bir süreci var. Temmuz sonunda binalar bitmiş olacak. Ağustos ayında kredi yurtlara teslim edeceğiz. İnşallah yeni eğitim öğretim sezonunda da buralar öğrencilerimizle şenlenmiş olacak ve bir sorun ortadan kalkmış olacak” dedi.

DÜZCE’YE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Vali Fidan, yeni sezonda yurdun açılışının yapılması dileğinde bulunarak “Bu çalışmalarda özel idareye, Kredi Yurtlar Kurumunun değerli teknik arkadaşlarına, her kademede görev yapanlara teşekkür ediyorum. Buraları yapacak firmalara çalışanlara başarılar diliyorum. İnşallah hep beraber yeni sezonda açılışını yapmak dileğiyle hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

HER YIL 2 MİLYON 940 BİN KİRA GELİRİ

Özel İdareye 45 milyon civarında gelir sağlayacağına dikkat çeken Vali Fidan “Kalıcı işyerlerinin yurda dönüştürülmesinde 3 ayrı ihale yaptık. Bunların toplam maliyeti yaklaşık 15 milyon civarında. Ama biz bunları kredi yurtlar kurumuna kiraladığımız için binaların her yıl 2 milyon 940 bin lira kira geliri var. Biz bunları kredi yurtlara normal bir şekilde kiralamış olduk. Dolayısıyla 15 milyon liralık bir harcama ile özel idareye yaklaşık 45 milyon civarında getirisi var. Hem bir sorunu ortadan kaldırırken hem de özel idare önemli bir gelir kaynağına kavuşmuş oldu. Böylede bir artısı oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA