Turgutlu Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine Geçiyor

Turgutlu Belediyesi, belediye meclis toplantısında alınan kararla modern belediyeciliğin gereği olan Coğrafi Bilgi Sistemi’ne geçiş için ilk adımı attı. Sisteme yönelik gerekli yazılım, donanım ve hizmet alımı amacıyla yapılacak iş ve işlemler için Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e yetki verilirken, ilçe genelinin günümüz teknolojisine entegre edileceğini söyleyen Başkan Şirin de, “Modern belediyeciliğin gereği olan coğrafi bilgi sistemine geçişle, ilçemizi coğrafi tabanlı ve etkin bir şekilde yönetebilmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Turgutlu Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine Geçiyor
Turgutlu Belediye Meclisi, Mart ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öncelikle 1992 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeni kuvvetlerince katledilen 613 Azeri soydaşı rahmetle anan Başkan Şirin, “Elbette bu soykırımı unutmamak, dünyaya duyurmak böylesi katliamların bir daha yaşanmaması açısından büyük bir gereklilik ve Türk Milleti’nin boynunun borcudur. Bu anlamda milli ve manevi anlamda bizleri derinden yaralayan bu acı olaya yönelik ilçemizde düzenlenen anma etkinliklerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dün son yolculuğuna uğurlanan iki dönem Manisa Belediye Başkanlığı yapmış değerli büyüğümüz Ertuğrul Dayıoğlu’na da Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Bu vesileyle Hakk’ın rahmetine kavuşmuş geçmiş dönem başkanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, sağ olanlara esenlik ve sağlık diliyorum. Bu yıl da kadınlarımızın daha huzurlu bir yaşam özlemini dile getireceği 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayacağız. Cumhuriyetimizin odak noktasındaki saygıdeğer tüm kadınlarımızın gününü, bayan meclis üyelerimiz nezdinde şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum. Son olarak yine Mart ayının en önemli konusu olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla, Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak ülküsüyle, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için dün olduğu gibi bugün de hiç düşünmeden canını vermiş Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Emniyet Teşkilatımızın tüm şehitlerini rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” diye konuştu.

ŞEHİT ALİ ŞAHİN’İN İSMİ YAŞATILACAK

Başkan Şirin’in konuşmasının ardından Şubat ayı meclisine ait toplantı tutanağının oy birliği ile kabul edilirken, Kurtuluş Mahallesi Menteş Sokak isminin Diyarbakır Sur ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Ali Şahin olarak değiştirilmesi gündeme geldi. Konuya yönelik bilgi veren Başkan Şirin, “Mevcut sokak, şehidimizin ailesinin yaşadığı yerdir. Turgutlu’muzun şehidi olan Ali Şahin’in ismini yaşatılmasına yönelik olarak alacağımız kararı, numarataj yetkisi olan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunacağız. Bu vesileyle Uzman Çavuş Şehit Ali Şahin’i rahmetle anıyorum” dedi.

Söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

TURGUTLU İNTERAKTİF ORTAMA TAŞINACAK

Gündemin bir diğer maddesi Turgutlu Belediyesi’nin coğrafi bilgi sistemine geçiş yapabilmesi için gerekli yazılım, donanım ve hizmet alımı amacıyla İller Bankası’ndan kredi kullanımı oldu. Konuya yönelik konuşan Başkan Şirin, amaçlarının modern belediyecilik noktasında önemli bir ihtiyacı karşılamak olduğunu belirterek, “2016 yılı itibariyle belediyeler olarak elektronik ortama geçiş bir zorunluluk olmuştur. Bu doğrultuda biz de ilçemizi günümüz teknolojisini kullanarak coğrafi tabanlı ve etkin bir şekilde yönetebilmeyi hedefliyoruz. Coğrafi bilgi sistemiyle hangi sokakta hangi bina var gibi pek çok bilginin sanal ortama aktarılması söz konusu olacak. Bu doğrultuda da geniş çaplı bir saha çalışması yapılacak. Gelir getirici çalışmalar da bu sistemin içerisinde olacak. Modern belediyecilik noktasında artık kaçınılmaz bir gereklilik olan coğrafi bilgi sistemine yönelik İller Bankası tarafından kredilendirme yapılabilmektedir. Yaklaşık 1 Milyon 500 Bin Türk Lirası gibi bir maliyetle coğrafi bilgi sistemi edinilebiliyor. İnşallah bu sistem, belediyemizin daha etkin ve verimli çalışmasına vesile olacak” şeklinde konuştu.

Meclis, oy birliği ile coğrafi bilgi sistemine yönelik Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e İller Bankası’ndan kredi kullanma yetkisini verdi. Turgutlu Belediye Meclis Toplantısı, 5 Nisan Salı günü toplanmak üzere sona erdi.
Kaynak: İHA