Tır, kırmızı ışıkta bekleyen dört aracı biçti 2 yaralı

Konya’da, bir TIR’ın kırmızı ışıkta bekleyen kamyon, minibüs, hafif ticari araç ve otomobile çarpmasıyla 2 kişi yaralandı.

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen dört aracı biçti 2 yaralı
Kaza, saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu Fırat Caddesi kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, kent merkezi istikametine giden Salih Tabak idaresindeki 42 CEB 32 plakalı lastik yüklü TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kırmızı ışıkta duramadı. Duramayan TIR ışıklarda bekleyen kamyon, minibüs, hafif ticari araç ve bir otomobile arkadan çarptı. Yaşanan kazada TIR, 42 TK 28 plakalı bir otomobili altına alarak hurdaya çevirdi. TIR sürücüsü ile otomobil sürücüsü İsmail D. yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi geldi. Yaralanan sürücüler ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazaya neden olan TIR’daki lastiklerin bir kısmı yola saçıldı. Kaza nedeniyle Konya-İstanbul karayolunun kent merkezine gidiş yönünde trafik akışı bir süre sağlanamadı. Dört aracı biçen TIR sürücüsünün direksiyon başında uyuduğu iddia edildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA