Taşköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanlığına Yeniden Turan Seçildi

Taşköprü Süt Üreticileri Birliği genel kurulunda başkanlığa yeniden Lütfi Turan getirildi.

Taşköprü Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan genel kurulun açılışında konuşan Kaymakam Zafer Coşkun, ilçenin sarımsakla alakalı bir ilçe olduğunu duyduğunu ama hayvancılık ve süt faaliyetlerini daha önce bilmediğini söyledi.

Hayvancılık ve süt faaliyetlerini daha yüksek bir gelire çıkarmak gerektiğini vurgulayan Coşkun, 'Hayvancılığın geliştirilmesine yönelik faaliyetler göstermek lazım. Süt ve süt ürünleri daha yaygın bir hale getirmemiz lazım ve hayvancılık tarımıyla da ilçemizi duyurmamız gerekiyor' dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da ilçede üretilen sarımsağın Türkiye’de gelindiği yerin yüzlerini güldürdüğünü dile getirdi.

İlçede hayvancılık ve süt üretiminin de artırılması gerektiğini anlatan Arslan, 'Tarımı bir adım daha ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz fuarlarda buzağı yarışmaları düzenleyerek hayvanlarımızı da ön plana çıkardık' dedi.

Birlik başkanı Turan da birliklerinin 2007 yılında kurulduğunu söyledi. Süt üreticilerinin devlet desteklerinden yararlanabilmeleri ve sütten daha fazla gelir edebilmeleri adına faaliyetlerine devam ettiklerini anlatan Turan, 'Bu süreçte bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kastamonu Kooperatifler Birliğinede teşekkürlerimi sunarım. Bildiğiniz üzere ilçemizde üretilen sütün tamamına yakını Sütaş'a pazarlanmaktadır' diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde başkanlığa yeniden Turan seçildi.

Kaynak: AA