Suriyeli Öğrenciler İçin Yardım Topladılar

Bingöl Merkez Göltepesi Köyü İlkokulu öğrencileri, Suriyeli öğrenciler için giyim malzemesi topladı.

Bingöl Merkez Göltepesi Köyü İlkokulu öğrencileri, Suriyeli öğrenciler için yardım topladı.

Okul idareci ve öğretmenlerin desteği ile yardım kampanyası başlatan öğrenciler, Merkez Sarayiçi ve Cumhuriyet İlkokulunda okuyan Suriyeli öğrenciler için kıyafet topladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Defterdarı Özgür Yılmaz ile Göltepesi Köyü İlkokulunu ziyaret ederek, yardım toplayan öğrencilerle bir araya geldi.

Gösterdikleri örnek davranıştan dolayı öğrencileri kutlayan Sarı, il genelinde 98 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlattı.

Sarı, şunları kaydetti:

“Değerler eğitimi projelerinden biri de elimizde olan iki şeyden birini kardeşlerimizle paylaşmak, yardımlaşmak, dayanışmaktır. Ülkemizde Suriyeli kardeşlerimizi misafir ediyoruz, yaklaşık 600 Suriyeli kardeşimiz de Bingöl’de kalıyor. Az olanı vermek daha zordur, çoktan vermek kolaydır. Köy okulunda ve kırsalda olmanıza rağmen merkezdeki okullardan daha fazla duyarlılık gösterip böyle bir çalışma içersine girmeniz bizi son derece mutlu etmiştir.'

Okul Müdürü Saim Çakar da toplanan yardımların Merkez Sarayiçi ve Cumhuriyet İlkokulunda okuyan Suriyeli öğrencilere dağıtılacağını bildirdi.
Kaynak: AA