Şehidin Adı, Mezun Olduğu Okula Verildi

Diyarbakır'da geçen yıl terör saldırısında şehit düşen Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un adı, Manisa'nın Salihli ilçesinde mezun olduğu ilkokulda yaşatılacak.

Diyarbakır'da geçen yıl terör saldırısında şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un adı, Manisa'nın Salihli ilçesinde mezun olduğu ilkokula verildi.

Kabazlı İlkokulu'nun isminin 'Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlköğretim Kurumu' olarak değiştirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, şehidin eşi Birsen, çocukları Mehmet Eren ve Ali Çınar Yavuz ile Kaymakam Ertan Peynircioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Belediye Başkanı Zeki Kayda ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaymakam Peynircioğlu, yaptığı konuşmada, Salihli'nin birçok şehit verdiğini ifade etti.

Şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini belirten Peynircioğlu, 'İsmail Yavuz kardeşimiz de bu şehitlerimizden biri. Toprağın vatan olması kolay değil. Gönlümüz ister ki güvenlik güçlerimiz şehit olmasın, temennimiz de bundan sonra şehitler gelmesin' diye konuştu.

İsmail Yavuz'a rahmet, yakınlarına sabır dileyen Peynircioğlu, şehidin adının mezun olduğu okulda sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

Daha sonra, şehidin ailesi ve protokol üyeleri, Yavuz'un öz geçmişi ve fotoğrafının yer aldığı bölümün açılışını yaptı.

Törende, şehidin ailesi, duygulu anlar yaşadı.

Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz, 25 Temmuz 2015'te Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olmuştu.
Kaynak: AA