Muş Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı

Muş Belediye Meclisi Toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı.

Muş Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı
Saygı duruşunun ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını Başkan Asya yaptı. Şubat ayı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Feyat Asya, kış mevsiminin yoğun kar yağışlı ve soğuk geçtiğini belirterek, belediye olarak bu süreçte başarılı bir karla mücadele çalışması yürüttüklerini ifade etti.

Bu yılki çalışma sezonu ile yapımına başlanacak olan altyapı çalışmalarıyla ilgili konuşan Başkan Asya, "Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız altyapı projemizde sona doğru geliyoruz. Geçen perşembe günü İller Bankası’ndan kredimiz de onaylandı. Projemiz ile ilgili metraj çalışmaları da yarın tamamlanıyor. İhale sürecinin tamamlanması ile en büyük projemizin hayata geçirilmesi için çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Çetin bir kış mevsimi geçirdiklerini ifade eden Başkan Asya, "Bu yıl beyaz bir afet yaşadık. Karların temizlenmesi ve erimesi ile birlikte ana ve ara yollarımızdaki tahribatlar ortaya çıktı. Bozulan yolların onarımı için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bazı bölgelerimizdeki toprak yolların çamurlu olması ile stabilize çalışması başlattık. Aynı şekilde asfalt ve kaldırım yollarımızdaki çukurlar için de yama çalışması yapıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için şimdilik geçici olarak yaptığımız bu çalışmaları çalışma sezonu ile daha kapsamlı bir şekilde yapacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşlar istek ve şikâyetleri dile getirdi. Vatandaşların taleplerinin dilenmesinin ardından meclise havale edilen evraklar görüşüldü. Görüşmeler sırasında meclis tarafından Demirspor’a yeni transferlerde kullanılmak üzere oy birliğiyle 20 bin TL nakdi yardım kararı alındı. Demirspor’a nakdi yardım ile ilgili konuşan Başkan Asya, "Belediye olarak asli çalışmalarımızın yanı sıra ilimizin sportif alandaki eksikliklerini gidermek için imkanlarımız dahilinde destek olmaya çalışıyoruz. İlimizi BAL’da temsil eden takımımızın iyi yere gelebilmesi için yeni transferlere ihtiyaçları olduklarını söylediler. Biz de bu konudaki ihtiyaçlarına destek mahiyetine kendilerine 20 bin TL nakdi yardım kararı aldık. Bu kararı oy birliği ile alan her iki partinin meclis üyelerine teşekkür ediyorum. İmkanlarımız dahilinde ilimizi sportif alanlarda temsil eden takımlarımıza destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA