MHP Pehlivanköy İlçe Başkanı Teşkilat Yönetimi İstifa Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pehlivanköy İlçe Başkanı Veteriner Hekim Ramazan Gök, Meral Akşener’e destek verdiklerini ve il teşkilatının feshi ve Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner’in görevden alınması üzerine, “Pehlivanköy İlçe Teşkilatı Yönetimi olarak istifalarımızı sunduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

MHP Pehlivanköy İlçe Başkanı Teşkilat Yönetimi İstifa Etti
Veteriner Hekim Gök yaptığı açıklamalarda, “7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Partimiz il bazında yüzde 21,13 oranıyla tarihinin en yüksek oyunu alarak, ilimizde 3. parti olmuş ve çok cüzi bir oy farkı ile milletvekili çıkaramamıştır. İlçemizde ise partimiz yüzde 24.43 oy oranıyla 2. olmuş ve bu sonuçla partimiz il bazındaki ve Türkiye genelindeki oy oranından daha yüksek oy oranına sahip olmuştur. Fakat 1 Kasım 2015 seçimlerinde partimiz Türkiye genelinde büyük bir oy kaybına uğramıştır. Aynı oy kaybı il ve ilçemizde gözlenmiştir. Yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda bu kaybın yaşanmasında parti yönetimimizin gerek koalisyon gerekse diğer politik konularda milletimize kendini anlatamaması, mitinglerin yalnız 3 büyükşehirde yapılması ve basında yer alamama gibi sebeplerle ortaya çıkan politik anlaşılamama durumu ve propaganda yoksunluğu olduğu anlaşılmıştır” diye aktardı.

PEHLİVANKÖY İLÇE TEŞKİLATINDAN MERAL AKŞENERE DESTEK

Sözlerine şu şekilde devan Veteriner Hekim Gök, “İlçe teşkilatımızda yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda ülkücü tabandan gelen değişim ve kurultay çağrısı karşısında sessiz kalmamış, il teşkilatımıza ve il başkanımıza bu isteğimizi bildirmiş, il teşkilatımızda bu konuda bizle aynı fikri paylaşmış ve yekvücut şekilde bütün Türkiye’nin sevdiği ve ülkücü camiayı iktidara taşıyacağına inandığımız ülkücülerin ablası Sayın Meral Akşener hanımefendiyi destekleme kararı almıştır” ifadelerini kulandı.

“TEŞKİLATLARIMIZIN KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR”

Gök, Siyasal Partiler Kanunu, Dernekler Kanunu ve parti tüzüğümüzün bize tanıdığı haklar uyarınca 7 üst kurul delegemiz Sayın Meral Akşener nezdinde olağanüstü kurultay toplanması için imzalarını vermişlerdir. Parti tüzüğümüzde belirtilen kurultay toplama hakkını görmezden gelen genel merkez aynı tüzüğü araç göstererek muhalif olarak adlandırdığı fakat tek gayesi yukarıda belirttiğimiz görevleri ve ödevleri yerine getirmek olan, milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeştir diyen başbuğumuzun bizzat tanıdığı demokratik hakkı kullanmaktan başka amacı olmayan, teşkilatlarımızın kapatılması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

“İSTİFALARIMIZI SUNUYORUZ”

Olağanüstü kurultay talebinin derhal yerine getirilmesini gerektiğini söylen MHP İlçe Başkanı Gök, “Bizde Milliyetçi Hareket Partisi Pehlivanköy İlçe Teşkilatı olarak olağanüstü kurultay talebinin derhal yerine getirilmesi çağrısını bir kez daha dile getiriyor, bu süreçte Genel Başkan adayımız Meral Akşener’in yanında yer aldığımızı bir kez daha kamuoyuna bildiriyoruz. Kırklareli İl Teşkilatı’nın görevden alınmasını esefle kınıyor, yeni atanan yönetimi tanımadığımızı, bizim oylarımızla seçilen il teşkilatımızın ve Kürşad Yamaner Başkanımızın yanında olduğumuzu bilginize sunuyor ve Pehlivanköy ilçe teşkilatı yönetimi olarak istifalarımızı sunduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Kaynak: İHA