Erzincan'da Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Erzincan'da, Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Erzincan Belediyesi itfaiye ekipleri, Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Fevzi Efendi İlkokulunda öğrencilerde deprem ve yangın olaylarında davranış şekilleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tatbikat gerçekleştirildi.

Deprem anı senaryosunun uygulandığı ilk tatbikatta, sirenlerin çalmasının ardından öğrenciler okulu boşalttı. Senaryo gereği okulun ikinci katında mahsur kalan bir grup öğrenci, AFAD ekibince çelik halatlarla sedye ve sepet kullanılarak pencereden tahliye edildi ve yaralılar ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Yangın tatbikatında ise öğrenciler, Erzincan Belediyesi itfaiye ekiplerinin, kontrollü olarak yakılan ateşe müdahalesini izledi ve sonrasında uygulamaya katıldı.

Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, tatbikatın tamamlanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzincan'ın birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu ve ortalama her bir yarım asırda yıkıma yol açan depremlere sahne olduğunu kaydetti.

Oluşan felaketlerin üzerinden zaman geçtikçe deprem konusundaki duyarlılığın azaldığını, bunu önlemek ve bu konudaki duyarlılığın canlı tutulması için bu tür çalışmaların önemli olduğunu ifade eden Baştürk, 'Zamanla hem bireyler olarak hem de kurumlar olarak deprem konusundaki hassasiyetin azalması bizim için endişe verici bir durum. Özellikle hem gelecek kuşakların deprem konusunda bilinçlenmesi hem de vatandaşların bu konudaki farkındalıkların arttırılması için bu çalışmayı yapıyoruz' dedi.

Baştürk, tatbikatların ilgili kurumların durumlarının ve birbirleriyle koordinasyonlarının görülmesi açısından da yararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA