'Dönüp Dolaşıp Siyah Beyaz Filmleri İzliyorsunuz'

Sanatçı Gruda: 'Çok fazla dizi seyreden ülke olduk. Tiyatroya ve sinemaya gidilmiyor. Sizler dönüp dolaşıp bizim çektiğimiz siyah beyaz filmleri izliyorsunuz çünkü orada takır takır bir şey vardı'

Sanatçı Ayşen Gruda, Türkiye'nin çok fazla dizi seyreden bir ülke olduğunu belirterek 'Tiyatroya ve sinemaya gidilmiyor. Sizler dönüp dolaşıp bizim çektiğimiz siyah beyaz filmleri izliyorsunuz çünkü orada takır takır bir şey vardı' dedi.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Gruda, İçel'de hayranlarıyla bir araya geldi.

Kentteki bir alışveriş merkezinin düzenlediği etkinlikte soruları yanıtlayan Gruda, küçükken avukat olmak istediğini ancak babasının ölümünden sonra çalışmak zorunda kaldığı için ablasından etkilenerek tiyatrocu olmaya karar verdiğini söyledi.

Eski dönemlerde tiyatroya ve sinemaya daha çok ilgi olduğunu ifade eden Gruda, tiyatro ve sinemanın büyük değişim gösterdiğini belirtti.

Gruda, şunları kaydetti:

'Çok fazla dizi seyreden ülke olduk. Hep aynı şeyler, nasıl onlardan bıkılmıyor ? Tiyatroya ve sinemaya gidilmiyor. Şimdi filmler ne kadar paralarla yapılıyor? Sizler dönüp dolaşıp bizim çektiğimiz siyah beyaz filmleri izliyorsunuz çünkü orada takır takır bir şey vardı. Evet, teknoloji var, genç oyuncu ve yönetmenler var ama bir şey eksik. Onu tahmin ediyorum, tam bulamadım. Tahmin ettiğim şeyi de söylemek istemiyorum.'

Bir gazetecinin 'Türkiye'nin kadınlarına neler söylemek istersiniz?' sorusu üzerine Gruda, kadınlara büyük işler düştüğünü ve kadına yönelik şiddetin son dönemlerde arttığını dile getirdi.

Şiddeti yapan erkeği de kadınların doğurduğunu anımsatan Gruda, 'Kızları da erkekleri de biz doğuruyoruz, biz büyütüyoruz. Onun için bize çok iş düşüyor. Erkek çoçuklarınıza ağlamayı öğretin. Hani bebekken ağlıyorlar ya. Büyüdükten sonra 'erkekler ağlamaz' diyorlar. Bırakın erkekler de ağlasın' ifadelerini kullandı.

- 'Kemal Sunal'ın ölümüyle bütün evlerden cenaze çıktı'

Kemal Sunal'ı tanıdığı ve aynı sahneyi paylaştığı için mutlu olduğunu dile getiren Gruda, 'Kemal Sunal'ın ölümüyle Türkiye'de bütün evlerden bir cenaze çıktı. Sonra ben değerli bir arkadaşımı kaybettim, Türk tiyatrosu ve sineması büyük bir oyuncuyu kaybetti. Eski filmleri seyredemiyorum çünkü kaybettiğim dostlarım var. Kemal'i önceden de tanıyordum. Meşhur olmadan önce de arkadaşımdı, sonra da arkadaşım oldu. Bir şey değişmedi. Arkadaştık arkadaş kaldık' dedi.

Gruda, 'Dedemin Fişi' adlı filmini bitirdiklerini ve biraz ara verdikten sonra 3 filmde daha rol alacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA