ATÜ Duty Free'den Unionpay İle İş Birliği

ATÜ Duty Free, İstanbul Atatürk Havalimanında kişi başı harcamada başı çeken Çinli turistlerin tercih ettiği ödeme sistemi UnionPay ile iş birliği yaptı.

TAV Havalimanlarının açıklamasına göre, ATÜ Duty Free, İstanbul Atatürk Havalimanında kişi başı harcama yapan yabancılar arasında ilk beşte yer alan Çinli turistlerin tercihi UnionPay ile iş birliği gerçekleştirdi. Düzenlenen kampanya ile ATÜ Duty Free’de Çinli turistlerin alışveriş imkanı artırılırken, yüzde 10 indirim olanağı da sağlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATÜ Duty Free Genel Müdürü Ersan Arcan, değişen yolcu profili üzerine yaptıkları araştırmalarda Çinli turistlerin kişi başı duty free harcamasında havalimanlarında ilk sıralarda olduğunu saptadıklarını belirterek, 'Bu trend bizi, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarındaki mağazalarımızda UnionPay ile buluşturdu. Çinli turistler genellikle dünyanın kart adedi bakımından en büyük ödeme sistemi UnionPay ile alışveriş yapıyor. İş birliği ile Çinli misafirlerimize bir yandan Türk misafirperverliği ile yaklaşırken diğer yandan da alışverişlerinde kolaylık sağlamayı amaçladık” ifadelerini kullandı.

Duty free alışverişlerinde giyim, aksesuar ve kozmetik ürünlerini tercih eden Çinlilerin en çok aldıkları ürün ise Türk lokumu oluyor.

ATÜ Duty Free ile UnionPay iş birliği kapsamında Çinli turistlerin elde edeceği yüzde 10 indirim kampanyası, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes mağazalarında yıl sonuna kadar sürecek. UnionPay de bu çerçevede alışverişlerde düşük maliyetli ödeme aracı olmayı hedefliyor. Ayrıca bu yolla Çinlilerin Türkiye’deki turizm harcamalarının da teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının son yıllarda uyguladığı politikalar sonucu bir önceki yıla göre 2015’te yaklaşık yüzde 57 büyüyen Çinli turist sayısının bu yıl da ivmeyi koruması bekleniyor.

Kaynak: AA