Salihli'de Fotoğraf Derneği Kuruldu

Manisa’nın Salihli ilçesinde fotoğraf severler bir araya gelerek kısa adı SALFOD olan Salihli Fotoğraf Derneği’ni kurdu. SALFOD’un kurucu üyeleri ise Mustafa Dönmez, Erhan Yıldırım, Hülya Kazıl ve Osman Özkol’dan oluştu.

Salihli'de Fotoğraf Derneği Kuruldu
Kuruluş bildirimini ve dernek tüzüğünü Salihli Kaymakamlığına teslim ettiklerini ifade eden SALFOD adına kurucu üye Mustafa Dönmez, “Derneğin amacı fotoğraf severler ile fotoğraf sanatına ilgi duyan gençlerin topluma kazandırılmasını sağlayarak sosyal kişiliklerinin gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmek, araştırma merakı olan ve araştırmaya yönelik çalışmalar yapanları, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle bir araya getirmek, fotoğrafı sevdirmek, yaygınlaştırmak, öğrenmek, öğretmek ve paylaşmak, fotoğraf severlere bilimsel yöntemlerle fotoğraf bilgisi vermek, fotoğraf konusunda sosyal-kültürel etkinlikler düzenleyerek fotoğraf sanatına, çevresel araştırmaya, turizme katkıda bulunmak ve diğer sosyal alanlarda faaliyet göstermektir.” dedi.

Dönmez, Salihli başta olmak üzere, Manisa ve ülkenin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin belgelenmesi için araştırmalar yaparak ilçe turizminin geliştirilmesi, tanıtılması yönünde çalışmalar yapılacağını, yapılması planlanan çalışmaların projelendirilip Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulacağını söyledi.

Dönmez son olarak, 18 yaşını bitirmiş medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olan herkesin derneğe üye olabileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA