Prens Harry Nepal'de

İngiltere Kraliyet tahtının varislerinden Prens Harry, iki ülke arasındaki ilişkilerin 200. yıl dönümü nedeniyle Nepal'i ziyaret etti

İngiltere Kraliyet tahtının varislerinden Prens Harry, iki ülke arasındaki ilişkilerin 200. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek törene katılmak üzere Nepal'e gitti.

Ülkenin başkenti Katmandu'daki havaalanında yüzlerce kişinin karşıladığı Prens Harry, daha sonra Başbakan Khadga Prasad Oli'yle resmi konutunda bir araya geldi ve hükümetin düzenlediği törene katıldı.

Nepal'de 8 yıl önce monarşinin feshedilmesinin ardından ülkeye ziyaret düzenleyen ilk İngiliz kraliyet ailesi üyesi olan Prens Harry, 5 gün sürecek ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Bidhya Devi Bhandari ile bir araya gelecek.

Prens Harry'nin, ülkede geçen yıl meydana gelen depremin etkilediği bölgeleri ve deprem nedeniyle evsiz kalan insanlar için kurulan kampı ziyaret etmesi bekleniyor.

Nisan ayında meydana gelen depremde 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş ve bir milyona yakın yapı kullanılamaz hale gelmişti.
Kaynak: AA