Yaşı Küçük Ama Savaşı Büyük

Edirne’de yaşayan Erdem-Didem Anık çiftinin kas ve yumuşak doku kanserine yakalanan ve doktorlar tarafından yüzde 47’i yaşama şansı verilen oğulları Mesut Emir bebek, küçük yaşına rağmen büyük bir yaşam mücadelesi veriyor.

Yaşı Küçük Ama Savaşı Büyük
8 aylıkken yakalandığı yumuşak doku kanseri hastalığından dolayı hayata tutunmaya çalışan minik Mesut Emir bebek için ailesi, ekonomik durumları yetersiz kaldığı için sosyal medya üzerinden özel izinle destek kampanyası başlattı. Anık Ailesi, 11 haftalık kemoterapi sürecinde ağır ağrılar ve acılar çeken oğullarının yaşama tutunabilmesi için tek şansının şu an evde değil de hastanede olması gerektiğini söyledi.



Edirne’de, Merkez’e bağlı Meydan Mahallesi Su Terazisi Sokak Gület apartmanında yaşayan Erdem-Didem Anık çiftinin 20 Mart 2015 tarihinde dünyaya gelen ve 8 aylıkken yumuşak doku, kas kanseri teşhisi konulan oğulları Mesut Emir bebek, ailesi ve yakınlarının destekleriyle hayata tutunmaya çalışıyor. Minik bebeklerinin, kas kanserinin (Sarkoma) 4. evresinde olduğunu ve İstanbul’da özel bir hastanede, tedavisini sürdürmeye çalıştıklarını dile getiren anne Didem Anık (26), ekonomik durumlarının yetersiz olması nedeniyle, Edirne Valiliği’nden raporlarıyla birlikte özel izin belgesi alarak, sosyal medya üzerinden yardım ve destek kampanyası başlattıklarını belirtti.

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN DESTEK İSTİYORUZ”

Ünlü Sanatçı Kayahan’ın da 15 yıl aynı hastalıkla mücadele ettiğini ve 29 Mart 2015’te hayatını kaybettiğini hatırlatan baba Erdem Anık (27), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanımızdan bize ve diğer kanser hastalarına destek olmasını istiyoruz. Sadece bizim çocuğumuz değil, Türkiye’de birçok kanser hastası çocuklar var. Hepsine yardım ve destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

“BİR GÜNDE HAYATIMIZ KARARDI”

Doğumunun ardından ilk 8 ay boyunca herhangi bir rahatsızlık yaşamadıklarını ve bir günde hayatlarının tepetaklak olduğunu belirten anne Didem Anık, “İlk gün ben biyopsi sonucunu aldığımda, kendi ellerimle aldım sonucu, merdivenlere oturdum ve ağlamaya başladım. Başka hiçbir şey yapamadım. Sonucu gördüğümde şok geçirdim. Böyle bir hastalık ailemizde duymamıştık, görmemiştik. Yaşamadığımız için bizim için büyük bir yıkım oldu. Sonra oğlumun yanına gittim, ona sarıldım ağladım. Ona da çok fazla yansıtmak istemedim ama çok büyük bir yıkım, çok zor bir süreç” ifadelerini kullandı.

“11 HAFTA BOYUNCA KEMOTERAPİ GÖRDÜ”

Anne Anık, 4 aylık tedavi süreçlerinde oğlu Mesut Emir’in 11 hafta boyunca kemoterapi gördüğünü belirterek, “Mesut Emir’in huysuzlukları çok var, çok ağrıları oluyor. Yeri geldiği zaman gülüyor, eğleniyor ama yeri geldiği zaman çok ağlıyor. Kanser aşamamızın şu anda dördüncü evrede olduğunu söylediler. Şu anki doktorumuz yaşama şansının yüzde 47 olduğunu söylüyor” dedi.

“YAŞAMASI İÇİN ŞU ANDA EVDE OLMAMASI GEREKİYOR”

Ekonomik durumları nedeniyle, oğlu Mesut Emir’i sadece hafta da bir kez İstanbul’a özel hastaneye götürebildiklerini dile getiren anne Anık, “Şu anda Mesut Emir’in normal şartlarda, her gün hastanede yatması gerekiyor. Fakat özel hastane olduğu için ve ekonomik durumumuzdan dolayı şu anda yatıramıyoruz. Çünkü günlüğü 200 lira ve farklı tedavi masrafları da oluyor. Emir’in yaşaması için şu anda evinde olmaması gerekiyor, hastanede olması gerekiyor. Kan değerleri düşük, enfeksiyon kapma ihtimali var” şeklinde konuştu.

“ÖZEL İZİNLE SOSYAL MEDYADAN EMİR İÇİN DESTEK HESABI AÇTIK”

Anık ailesi, kas ve yumuşak doku kanserine yakalanan oğulları Mesut Emir’in hastane raporlarıyla birlikte Edirne Valiliği’ne başvurarak, özel izinle sosyal medya üzerinden banka hesap numaraları paylaşarak destek ve yardım hesabı oluşturduklarını belirterek, “Bizlere yardımlarını esirgemeyen tanıdık, tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sadece maddi destekler değil bizim için manevi destek ve dualarda çok önemli. Dualarınızı bekliyoruz. Başka insanları duyunca tabi ki herkes üzülüyor ama yaşamayınca o kadar onları acısını bilemiyorsunuz. Yaşayınca anlıyorsunuz her şeyi” dedi.

Kaynak: İHA