Başkan Tutal, Şehit Aileleri Ve Gaziler İle Buluştu

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılında şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi.

Başkan Tutal, Şehit Aileleri Ve Gaziler İle Buluştu
Adile Baysal Kültür Evi’nde düzenlenen ve ev sahipliğini Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yaptığı yemekli programa İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Garnizon Komutanı, Üsteğmen Ümit Sezgin, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan Askerlik Şube Başkanı Teğmen Fırat Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Şehit aileleri ve gaziler aileleri katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu toprakların binlerce şehidin kanı ile buluştuğunu dile getirerek, "Bu cennet vatanda ezanın susmaması, bayrağın inmemesi için şehitler veriyoruz. Namusumuzla, inancımızla yaşayabilmemiz düşüncesi ile yaşları on bire kadar inen ana kuzuları orada şehit oldular. Ama bu topraklar bizim yurdumuz olarak devam etti. Eğer onlar koşarak ölüme gitmemiş olsalardı böyle bir yaşam tarzımızın olması mümkün değildi. Ama Cumhuriyet kurulduktan sonra yine buna benzer hadiseler yaşadık, yine yaşıyoruz” dedi.

Başkan Tutal, alfabede isimleri neredeyse harf sayısı yetmeyecek şekilde örgütlerin türediğini dile getirerek, "Bakıldığı zaman kendi ayaklarımızın üzerinde kendi başımıza duruyoruz. Elhamdülillah artık bugün, kendi savunma sanayimizi daha da güçlendirmek suretiyle kendi ayaklarımızın üzerindeyiz. Kendi ordumuz; güçlü bir askerimiz, güçlü bir ordumuz, güçlü bir polis teşkilatımız var” diye konuştu.

Ateşin düştüğü yeri yaktığını ve şehit vermenin kolay olmadığını belirten Tutal, “Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’de ’Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Onlar diridirler ama sizler bilemezsiniz’ buyuruyor. Sizin yavrularınız eşleriniz birer şehit. Rabbim şehitliklerini kabul etsin. Bu dünyanın bir de öteki alemi var. Biz buna iman ediyoruz. Rabbim sizleri de bizleri de şefaatlerinden mahrum eylemesin. Bizler yerel olarak ve hükümetimiz, devletimiz genel olarak sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Ama bunların hiç biri verilen canın belki tırnağı bile olamaz. Allah bir daha hem sizlerin çocuklarınıza hem de diğer analara babalara böyle acılar göstermesin” şeklinde konuştu.

Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ise bugünün 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü olması sebebiyle çok önemli olduğunu belirterek, “Bugün hem devletimiz hem milletimiz sizlerin yanında. Bizim milletimiz bin yıllık bir devlet. Fakat bu topraklarda bulunmanın bir bedeli var. Bu topraklarda bulunduğumuz sürece bu bedelleri ödemeye devam edeceğiz. Bu takdir zor, şehitlerimize, gazilerimize minnettarız. Allah’a hamdolsun devletimiz çok güçlü. İnşallah devletimizi daha güzel yerlerde göreceğiz. İnanıyorum ki bu devletin, bu milletin bileği bükülmez” ifadelerini kullandı.

Programda, şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, günün anısına şehit ailesi ve gazilere plaket takdim etti.
Kaynak: İHA