'Türkiye Şehitlerini Anıyor' Etkinliği

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan etkinlik kapsamında, 1. Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Hüsnü Oğlu Mustafa için düzenlenen törenin videosu TSK'nın resmi Youtube sayfasında paylaşıldı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliği kapsamında, 1. Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Hüsnü Oğlu Mustafa için düzenlenen törenin videosu TSK'nın resmi Youtube sayfasında paylaşıldı.

Genelkurmay Başkanılığından yapılan açıklamada, 'aziz şehitleri' yad etmek için başlatılan etkinliğin bir yenisinin, 16 Mart'ta Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında düzenlendiği belirtildi.

Etkinlikte, 1. Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Hüsnü Oğlu Mustafa için bir tören gerçekleştirildiği ve törenin videosunun da TSK'nın resmi Youtube sitesinden yayınlandığı açıklandı.

Videoda, şehit Mustafa'nın daha çocuk yaşta savaşın soğuk yüzünü tanıdığı ve doğduğu Balkan topraklarından göç etmek zorunda kalarak ailesiyle Edirne'ye geldikleri anlatılıyor.

Burada evlenen Mustafa'nın Balkan Savaşı'nda esir düştüğü, buradan kurtulup hanımı Zeynep'e ve kızı Seyide'ye kavuştuğu ancak çok geçmeden, Çanakkale'ye savaşmaya gittiği aktarılıyor.

Düşman uçağı bombardımanı sırasında yaralanan ve kan kaybeden Mustafa'nın arkadaşlarına, 'Söyleyin geride kalanlarıma, boyun eğdim sanmasınlar düşmana' diyerek şehit düştüğü de videoda yer alıyor.
Kaynak: AA