Suriye'de Kayıp Kuşak Tehlikesi

SGDD ve British Council işbirliğiyle, 'Suriyelilerin Eğitime Katılımı: Kayıp Nesiller Yaratmayalım' çalıştayı yapıldı.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve British Council işbirliğiyle 'Suriyelilerin Eğitime Katılımı: Kayıp Nesiller Yaratmayalım' başlıklı çalıştay düzenlendi.

Limak Ambassadore'da düzenlenen çalıştay, Milli Eğitim Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), UNICEF ve çeşitli üniversitelerden katılımla gerçekleştirildi.

Çalıştayla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan SGDD Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, Suriye'deki iç savaş nedeniyle hiç okula gidememiş çocukların, 'kayıp bir nesle' dönüşme tehlikesinin bulunduğuna işaret ederek, çalıştayda bu çocukların eğitim sistemine adapte edilmesinin yollarının görüşüldüğünü söyledi.

Suriyeli mültecilerin eğitimi birinci derecede ihtiyaç olarak görmediklerini ifade eden Kavlak, çalıştayda sorunun çözümünde görev alabilecek kurum ve kuruluşları, bir araya getirdiklerini aktardı.

British Council İngilizce Eğitim Direktörü Julian Parry de, Türkiye'de yaşayan, eğitim çağındaki 800 bin Suriyeli sığınmacının sadece 300 binin okula gittiğini belirterek, 'İngiltere, mültecileri eğitim sistemine adapte etmekte çok tecrübeli bir ülke. Bu tecrübeleri Türkiye’ye aktarmak isteriz' dedi.

Kaynak: AA