Robotlar Yıldız Savaşları'nda Yarışacak

"Yıldız Savaşları’16" Robot Yarışması 2-3 Nisan 2016 tarihinde YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Robotlar Yıldız Savaşları'nda Yarışacak
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenecek "Yıldız Savaşları’16" Robot Yarışması 2-3 Nisan 2016 tarihinde YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.  İçerdiği konsept ile Türkiye’de tek olan Yıldız Savaşları’16 robot yarışması, geleceğin robotik teknolojisine yön verecek robot tasarımları ile de izleyicilere görsel bir şov sunacak.

İlk senesinde 385 robot ve bin 500’ten fazla katılımcıyı ağırlayan Yıldız Savaşları, üçüncü senesinde de katılımcı sayısını artırmayı hedefliyor. Türkiye’nin dört bir tarafından lise ve üniversite öğrencilerinin, ayrıca ilgili herkesin katılabileceği Yıldız Savaşları 7 kategoriden oluşuyor.

Geleneksel robot yarışması kategorileri Çizgi İzleyen, Mini Sumo ve Serbest Kategorinin yanı sıra, Yıldız Savaşları Özel Kategorisi ile bu alandaki robot yarışmalarından farkını ortaya koymuştur. Yıldız Savaşları bu sene yarışmaya yeni eklenen Labirent Çözen, Yangın Söndüren ve Robocross(arazi) kategorileri ile de farklı robotları yarıştıracak. Ayrıca organizasyona destek veren firmalar ile bir fuar alanı oluşturularak öğrenciler ve firmalar arasında bir platform oluşturmak organizasyonun bir diğer amacı olarak gösteriliyor. Bu amaç ile firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından organizasyonda robotik ve kontrol alanlarında çeşitli seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek.

Yıldız Savaşları Özel Kategorisi’nde uzaktan kumandalı robotlar 3m x 5m’lik kapalı arenada kıyasıya mücadele edecek. Testere, çekiç, ateş gibi saldırı ekipmanları bulundurabilen robotlar, rakibini etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor. 2’li eşleşmelerin sonunda dereceye giren ilk 3 robot ödüllendirilecek.

Katılımcılar; seminerler ve sergiler ile robotik ve kontrol alanında fikir sahibi olabilir, bu alanlardaki gelişmeleri takip edebilirler. Ayrıca görsel bir şova dönüşecek olan kategorilerde yarışmacı veya izleyici olarak bu heyecana ortak olunabilecek.
Kaynak: İHA