Hakkari'de Çanakkale Zaferi Etkinliği

Hakkâri’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Hakkari'de Çanakkale Zaferi Etkinliği
Valilik önünde düzenlenen törende Vali Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkâri Şube Başkanı İbrahim Adıyaman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törene Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Hakkâri Fen Lisesi ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevda Aslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yüzbaşı Osman Fatih Yıldızhan Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı ile ilgili sunum yaptı.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunarak türkülerin seslendirilmesiyle son bulan programa Vali Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkâri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdoğan Bada, vali yardımcıları Hasan Ongu, Mehmet Emin Taşçı ve Bekir Abacı ile İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yalçın Baysal, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA