'Dünya Tiyatro Günü'nde DT'den Ücretsiz Temsiller

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde, 22 oyun ücretsiz sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde, 22 oyun ücretsiz sahnelenecek.

DT Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 6 bin 500 kişinin tiyatroyu ücretsiz izlemesini sağlayacak etkinlikte 6 oyun çocuklar için sahneye konacak. Tiyatroseverler, biletleri Devlet Tiyatrolarının gişelerinden ya da ilgili müdürlüklerden temin edebilecek.

Ankaralı tiyatroseverler, 'Neşe Dert Aşk' isimli oyunu Küçük Tiyatro'da, 'Son Tango'yu Akün Sahnesi'nde, 'Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye' isimli oyunu Stüdyo Sahne'de, 'Canım Ailem'i ise Şinasi Sahnesi'nde izleyebilecek.

İstanbul DT, 'Ellerimin Arasındaki Hayat' adlı oyunu Cevahir 1'de, 'Eğer Bu Bir Film Olsaydı' isimli oyunu Cevahir 2'de, 'İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı'nı Küçük Sahne'de, 'Nice Yıllara' adlı oyunu ise Çaycuma Turne Sahnesi'nde oynayacak.

- İstanbul'da üç çocuk oyunu ücretsiz

İstanbul DT'nin 'Çiçeğim Solmasın' adlı çocuk oyununu Küçük Çekmece Kültür Merkezi Sahnesi’nde, 'Purnima ve Sırlar Ormanı' isimli oyunu ise Koz Yatağı Kültür Merkezi’nde, 'LayLayLom' adlı çocuk oyununu da Üsküdar Stüdyo Sahne’de izlenebilecek.

İzmir DT ise 'Kurban' adlı oyunu Konak Sahnesi'nde ve 'Lokomopüf' adlı çocuk oyununu Urla Belediyesi AKM Sahnesi'nde gösterecek.

Bursa DT, Bursa Uluslararası 3. Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenecek Bulgaristan Köstendil Belediye Tiyatrosu yapımı 'Çığ' isimli oyunu AVP Sahnesi’nde; Adana DT, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali açılış oyunu olan Tiyatro Martı yapımı 'Hoşgeldin Boyacı' adlı oyunu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde; Trabzon DT, 'Bayram Yeri' oyununu Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde beğeniye sunacak .

Diyarbakır DT 'Sevdalı Bulut' çocuk oyununu Cahit Sait Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde, Antalya DT 'Geçmişten Gelen Kadın' ile 'Nasrettin Hoca Bir Gün' oyunlarını Haşim İşcan Kültür Merkezi Sahnesinde, Erzurum DT 'Ayrılık' adlı oyunu DT Sahnesi'nde, Konya DT 'Demir' isimli oyunu DT Sahnesi'nde, Sivas DT ise 'Ziyaretçi'yi Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşturacak.
Kaynak: AA