Çanakkale Destanı 101. Yaşında Gölbaşı'nda Anıldı

Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’nde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı etkinliklerle anıldı.

Çanakkale Destanı 101. Yaşında Gölbaşı'nda Anıldı
Programa Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Gölbaşı Garnizon Komutanı Uğur Avcı, Gölbaşı Emniyet Müdürü Levent Alıcı, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, STK temsilcileri, birim müdürleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA ANIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Özlem Çiğdem Ayık açılış konuşmasında; “253 bin şehit verdiğimiz Çanakkale Zaferimizin 101. Yıldönümü. Bizler, bu vesile ile kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin altın sayfalarından birini beraberce okumak, milletçe yeniden gururlanmak ve öz yurdun sayfasını kanları ile çizerek bize bu vatanı kazandıran aziz şehitlerimizi bir hilal uğruna batan bütün şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz” diyerek “Çanakkale Zaferi, dünya askerlik tarihine bakıldığında bilinen bütün askeri teorileri ve taktikleri alt üst eden, adeta ezber bozan eşsiz bir mücadele örneğidir” değerlendirmesinde bulundu.

KIZ ÖĞRENCİLER DAMGASINI VURDU

Zübeyde Hanım Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin konuşmanın ardından “Çanakkale Şehitleri” adlı canlandırdıkları sahne büyük beğeni topladı. Çoğunluğunu kız öğrencilerinin oluşturduğu oyunda izleyenler göz yaşlarını tutamadı. Çanakkale’de şehit düşen askerlerin mücadelelerini sahneye yansıtan öğrenciler sergiledikleri performansla alkış aldı. Programda şiir okuma yarışmasında birinci olan Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Sena Çelik, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini seslendirdi. Başarısından dolayı ödüle layık görülen Elif Sena Çelik ödülünü Kaymakam Şahin Aslan’ın elinden aldı. Program “Çanakkale Geçilmez” adlı marşın hep birlikte söylemesinin ardından son buldu.
Kaynak: İHA