Vali Çiçek Açıklaması 'Yaşlıya Saygı Kültürümüzde Var'

18-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen ‘Yaşlılar Haftası’ kapsamında Vali Amir Çiçek, Abide-Hasan Nuri Öncüer Huzurevi sakinleri ile Yatağan Bozüyük mahallesindeki Pınarbaşı tesislerinde bir araya geldi. Programda İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Belediyesi Abide-Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı İlhami Gazezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile huzurevi sakinleri katıldı.

Vali Çiçek Açıklaması 'Yaşlıya Saygı Kültürümüzde Var'
Abide-Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı’na yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Vali Çiçek, “Toplumun aktörleri olan yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü insanlar yaşlısına değer verir, saygı gösterir ve hürmet ederse o toplum daha güçlü bir toplum olur. Büyüğe saygı gösterme, hizmet etme ve hürmet eskiden beri bizim kültürümüzden gelir” diye konuştu.

Yaşlıları sadece huzurevinde ziyaret etmediklerini, zaman zaman yaşlıların evlerine giderek onlarla bir araya geldiklerini ifade eden Vali Çiçek, “Yaşlılarımıza saygı, sevgi gösterecek, hürmet edecek, onlara değer verecek insanların olması önemli. Öncelikle kamu kurumlarının yöneticileri ve çalışanları her zaman size saygı göstermek mecburiyetindedir. Yaşlıların yanında olmayan yöneticinin başarılı olacağına inanmıyorum. Belediyeler, STK’lar ve vatandaşların her zaman yaşlıların yanında olması gerekiyor. Kendinizi yaşlı ve kimsesiz hissetmeyin. Biz sizin evladınızız. Yaşamlarınızı kolaylaştırmak, hayatınızı iyileştirmek konusunda gerekli gayreti gösteriyoruz. Huzurevinde dört duvar arasında kalmayacaksınız. Sağlık personelimiz huzurevinde yanınıza gelerek sağlık hizmetini hastaneye gitmeden size ulaştırmak için çaba sarf ediyor. Sizlere sevgi ve saygıyı eksik etmemek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Vakfın koruduğu huzurevinin fiziki şartlarının ve orada kalan yaşlıların ihtiyaçlarının karşılanmasında gayret sarf ettiklerini dile getiren Muğla Belediyesi Abide-Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı İlhami Gazezoğlu, “Hiçbir menfaat gütmeden, maaş almadan gönüllülük esasıyla bunu yapıyoruz. Çünkü biz o şekilde yetiştirildik. Muğla tabiriyle herkesin yazdığı döşeğe yatacağını bilen kişileriz. Bunu şiar edindik” dedi.

Kaynak: İHA