Tümer Açıklaması 'Köylü, Köyünü Terk Ediyor'

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, "İmkanları bir bir elinden alınan köylümüz köylerini terk etmeye başladı" dedi.

Tümer Açıklaması 'Köylü, Köyünü Terk Ediyor'
Tümer, Pozantı ilçesinde CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, ilçe kadın ve gençlik kollarıyla ilçe binasında yaptığı görüşmenin ardından çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Pozantılılarla kahvehane ve iş yerlerinde bir araya gelen Tümer, vatandaşın insani taleplerinin kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurguladı. İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve partilerle birlikte annesi vefat eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a başsağlığı ziyaretinin ardından Pozantı Orman İşletme Müdürü Savaş Salan, Ziraat Bankası Şube Yöneticisi Murat Üstekidağ ve Pozantı Gazetesi Sahibi Tamer Ünal’la görüşen Tümer, ilçenin genel durumu ve sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Pozantı’nın geniş orman arazileriyle çevrili olduğunu ifade eden Tümer, orman işçilerinin özverili ve vefalı çalışmalarının merkezi idare tarafından görmezden gelindiğini belirten Tümer, “Ormana sahip çıkan işçimize, köylümüze sahip çıkma gayretindeyiz. Vatandaşımızın sorunlarını olabildiğince dile getiriyoruz ve yetkililerin dikkatini çekiyoruz. İmkanları bir bir elinden alınan köylümüz köylerini terk etmeye başladı.

CHP’liler olarak yanlışlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlçe merkezindeki esnafın ekonomik şikayetleriyle karşılaşan Tümer, Çukurova’nın bereketli kenti Adana’nın işsizlik nedeniyle ekonomik daralma yaşadığını ifade etti.

Tümer, kamyoncuların K1 belgesindeki belirsizlik ve kaos nedeniyle evlerine ekmek götüremeyecek hale gelmesinden duyduğu üzüntüyü de paylaştı.
Kaynak: İHA