Şehit Polis Mardin'de Gönüllü Olarak Kalmak İstemiş

Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gece polis ve askeri zırhlı araçların çarpışması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan ve ambulans uçakla GATA’ya götürülürken şehit düşen Şanlıurfalı polis memuru Turgut İnaç’ın, şark görevi bitmesine rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmamak için dilekçe vererek Mardin’de kalmak istediği öğrenildi.

Şehit Polis Mardin'de Gönüllü Olarak Kalmak İstemiş
Mardin’in Nusaybin ilçesinde polis ve askeri zırhlı araçların çarpışması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan ve ambulans uçakla GATA’ya götürülürken şehit olan Şanlıurfalı polis memuru Turgut İnaç’ın (31) Birecik ilçesindeki baba evi bayraklarla donatıldı. Çocuklarının yaralandığını haber alan baba Müslüm ve anne İslim İnaç, otomobille Ankara’ya gitmek için yoldayken oğulları Turgut’un şehit olduğu haberini aldı. Acılı aile Ankara’ya gitmeden yolda geri dönerken, şehit haberini alan yakınları ise ailenin yaşadığı Meydan Mahallesi Nilüfer Sokak’taki evine akın etti.

TERÖRLE MÜCADELE EDEN ARKADAŞLARINI YALNIZ BIRAKMAMAK İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Şanlıurfalı 9 yıllık polis memuru Turgut İnaç’ın şark görevi bitmesine rağmen terörle mücadelede arkadaşlarını yalnız bırakmamak için dilekçe vererek Mardin’de kalmak istediği öğrenildi. 2007 yılında mezun olduktan sonra İstanbul’da göreve başlayan şehit polis, şark görevi dolayısıyla 4 yıl önce Mardin’in Nusaybin ilçesine gitti. Aynı yıl hemşire olan nişanlısı Serpil ile evlenen Turgut İnaç, eş durumundan Mardin merkeze geçti. Terör olayları başladıktan sonra yine Nusaybin’e giden şehit polis memurunun 2 yaşında Bilge adında bir kız çocuğu olduğu belirtildi. 3 kız, 3 de erkek olmak üzere 6 kardeşinin olduğu öğrenilen şehidin evin üçüncü çocuğu olduğu ifade edildi.

Ankara’dan uçakla Şanlıurfa’ya getirilecek olan cenazenin ilk önce ailenin yaşadığı Meydan Mahallesi’ndeki evlerine, daha sonra ise defnedileceği Aşağı Habip köyüne götürüleceği ve saat 14.00 civarında defnedileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA