Samsun'da 'Barok Müzik Konseri'

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) tarafından Samsun'da Barok dönemi klasik eserlerin seslendirildiği 'Barok Müzik Konseri' verildi.



SAMDOB Büyük Salonunda konzertmeisterliğini Ols Cinho'nun, koreografisini Zeynep Bengierin yaptığı konsere Natalia Cherednychenko, Damla Okay ve Cansu Bekaroğulları danslarıyla eşlik etti.Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Zerrin Karslı (Soprano) ve Kaan Buldular (kontrtenor) sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Konserde, Barok dönemine ait Johann Sebastian Bach'ın 'sich üben im lieben', 'schweigt stille, plaudert nicht' ve 'erbarme dich' eserleri solist Zerrin Karslı (soprano), Antonia Vivaldi'nin 'Ah ch'infelice sempre' eseri solist Kaan Buldular (kontrtenor) tarafından seslendirildi. George Frideric Handel'e ait rinaldo operasında 'Sinfonia' ve Rodelinda operasından 'lo t'abbraccio' eserlerini ise Zerrin Karslı (Soprano) ve Kaan Buldular (kontrtenor) birlikte seslendirdiler.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Büyük Salon'da dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde soprano Zerrin Karslı ve kontrtenor Kaan Buldular yaptıkları düetle dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: AA