Kayseri Ve Sivas'ta Kültür-Sanat

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Çanakkale şehitleri anısına Kayseri'de konser verecek Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda 'Meraklı Çocuk Hayy' adlı müzikal oyun ile 'Çanakkale Mahşeri' oyunu izleyiciyle buluşacak Sivas Devlet Tiyatrosu, 'Üç Tekerlekli Araba' oyununu sahneleyecek.

Kayseri ve Sivas'ta mart ayında da kültür sanat etkinlikleri devam ediyor.

Etkinlikler çerçevesinde Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Çanakkale şehitleri anısına 20 Mart'ta Kayseri'de konser verecek.

Konser, Kayseri Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Konserde gösterilecek görsel sunumda Anadolu insanının kahramanlıkları anlatılacak. Mehmet Akif Ersoy'un dizelerinin sıkça yer alacağı sunumda, Çanakkale Savaşı'nın dramatik ortamı ise her iki cepheden yazılan asker mektupları ile canlandırılacak.

Saat 19.30'da başlayacak konser, ücretsiz izlenebilecek.

Öte yandan Meridyen Derneği tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Mehmet Emin İnci'nin yaptığı 'Meraklı Çocuk Hayy' adlı çocuk tiyatrosu 19 Mart'ta Kayseri'deki küçük tiyatroseverlerle buluşacak.

Zalim bir vezirin zulmünden kaçarken küçük bir sandalla kıyıya vuran Hayy'nin hikayesini konu edinen oyun, iki seans halinde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Ayrıca Mahmut Tahsin tarafından yazılıp yönetilen Çanakkale Mahşeri tiyatro oyunu da 19 Mart'ta sahnelenecek. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki oyun saat 19.30'da ücretsiz izlenebilecek.

- Sivas'ta kültür-sanat

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), bu hafta da 'Üç Tekerlekli Araba' adlı oyunu sahnelemeye devam edecek.

İspanyol yazar Fernando Arrabal'ın kaleme aldığı, Özcan Özer'in Türkçeye uyarladığı 'Üç Tekerlekli Araba', Nesimi Kaygusuz'un rejisiyle izleyicinin beğenisine sunulacak.

Ekonomik eşitsizliğinin meydana getirdiği toplumsal yabancılaşmanın adalet kavramını zedelemesi sonucu, küçücük umutlarla yaşama tutunmaya çalışan insanların, düşlerinin bedelini ölüm ve ayrılıkla ödemesinin anlatıldığı oyunda, Can Atak, Selçuk Veysel Zurnazanlı, Begüm Atak, Mustafa Yıldıran, Onur Kayabaşı, Neyra Karaböcü ve Gökkaan Doymuş rol alıyor. Dekorunu Özlem Karabay, ışık tasarımını Yüksel Aymaz'ın yaptığı oyunun müzikleri ise Eflatun'a ait.

Oyun, bugün 19.30'da, cumartesi günü ise saat 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.
Kaynak: AA