Kartepe'de Yardım Başvurularının Tespitleri Yerinde Yapılıyor

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan çeşitli yardımlar için başvurular dikkatle incelenerek gezici ekiple yerinde yapılan aile ziyaretleri ile tespit ediliyor.

Kartepe'de Yardım Başvurularının Tespitleri Yerinde Yapılıyor
Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından görevlendirilen inceleme ve tespit personelleri muhtarlarla koordineli olarak çalışıyor. Başvuru adreslerine giden uzmanlar aile fertleri ile görüşerek haklarında Sosyal İnceleme Raporu tanzim ediyor. Ayrıca, şahısların sosyal güvenceleri ile ilgili beyanlarını içeren belgeleri evraklarına ekliyor. Belediye ekipleri, kuruma başvuruda bulunan tüm ailelerin evlerine ziyarette bulunuyor. Toplanan veriler müdürlüğe ait özel program ile TC kimlik numaraları ile sisteme kayıt edilmiş olması, tekrarlı kayıtları ve suiistimal edilecek açıkları da devre dışı bırakmış oluyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Atilla Karagöz, “Bünyemizdeki sıcak yemek hizmetimiz, gıda yardımımız, giyim yardımımız için yapılan tüm başvurular özenle incelenerek dikkate alınmaktadır. Halkımıza en iyi hizmeti en iyi şekilde ve en kısa zamanda ulaştırabilmek için ekibimiz ile tüm gayretimizle çalışmaktayız” dedi.

Kaynak: İHA