Hafızlar Birincilik İçin Yarıştı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen “Genç Sada” Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma, “Kuran’ın Genç Muhafızları” Hafızlık, “Genç Bilaller” Ezan Okuma, Ordu il birinciliği yarışmaları Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Hafızlar Birincilik İçin Yarıştı
Programa AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, STK temsilcileri, daire amirleri, bölgede bulunan İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrenciler ile hafızlar katıldı.

Program öncesi ise Hacı Yusuf Bahri Efendi ve talebelerinin tanıtımına yönelik sergi açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muammer Öztürk “Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak böyle hayırlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur, gurur ve şeref duyuyoruz. Ordu ilimizin değişik ilçelerinden gelip bu yarışmaya iştirak eden tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyor ve öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Her alanda birinci olan öğrencilerimiz Karadeniz Bölgesi’ndeki okulların birincisi ile yarışacak ve onunda birincisi olan öğrencilerimiz Türkiye finallerine katılacak. Ve bu şekilde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, bu alanlardaki en başarılı öğrenciyi belirleyecek” dedi.

Programda Yusuf Bahri Efendi’yi tanımak adına açılan sergiye ilişkin bilgiler aktaran Mehmet Karayalman “Ünye’de yıllardır yapılmış olan Yusuf Bahri Efendi’yi tanımak adına çalışmalardan yola çıkarak, bu sene de okulumuza ismi layık görülen Yusuf Bahri Efendi’nin tanıtımı için ona ve talebelerine ait belgeleri toplayarak bir sergi açtık. Faydalı olacağını düşünüyorum. Ünye ve çevredeki okullarımız sergiye gelerek bunu öğrensin istedik. Sergimiz dört guruptan oluşuyor. Birinci grup Yusuf Bahri Efendi’nin öğrenmiş olduğu Sadullah Bey Medresesi’nin, Haznedaroğlu ailesinin belgeleri. İkinci grup İcazetler, Yusuf Bahri Efendi’nin hocalarının ve kendisinin icazetleri. Üçüncü grup talebelerini kapsıyor. Ünye’de 16 tane Medrese’nin (üniversitenin) alimlerin eserlerini bir araya getirdik. Dördüncü grup ise bu bölgede yapmış olduğu faaliyetleri içeriyor. Sosyal ve diğer bölgedeki medreselerin, Ünye’de bulunan Sakalı Şerif’in korunması gibi belgeler bir araya getirilecek oluşturuldu. Yusuf Bahri Efendi bu bölgede müftülük, naiblik, kadı vekilliği yapmış ve tasavvuf şeyhliği yapmış ve aynı zamanda müderrislik yaptığı için talebelerinin el yazması eserleri var. Bunlar 20 eserden oluşuyor ve bu eserlerimizi de sergilemiş olduk. Bunları önümüzdeki zamanlarda da kitap haline getirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA