Fiba Grubu Ve Ergo Sigorta Arasında Stratejik İş Birliği

Fiba Grubu, Ergo Sigorta Grubu'na ait Ergo Emeklilik ve Hayat’ın tüm hisselerini devraldı.

Fibabanka’dan yapılan açıklamaya göre, Ergo Sigorta Grubu’na ait Ergo Emeklilik ve Hayat’ın tüm hisselerinin Fiba Emeklilik’e devri anlaşması imzalandı. Anlaşmayla, Ergo Sigorta’nın hayat dışı ürünleri Fibabanka’da da satışa sunulacak.

Fiba Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, müşteri memnuniyeti, yenilikçi yaklaşım ve pazarın doygunluk oranı gibi kriterlere göre sektörlerde adım attıklarını belirterek, “Geniş ticari yelpazedeki başarımızı, bu üç kriteri uyumlu şekilde yürütebilmemize borçluyuz. Bireysel emeklilik sektörü, doygunluk oranı açısından henüz son derece elverişli ve her geçen gün de kıdem tazminatı ve otomatik katılım gibi yeni alternatiflere açık hale geliyor” diye konuştu.

Ekonomik ve sosyal dalgalanmalara rağmen her yıl daha çok insanın, geleceğini teminat altına almak istediğinin altını çizen Özyeğin, “Burada önemli olan, benzerler arasında sıyrılarak fark yaratabilmek. İşte yenilikçi yaklaşım kriteri de burada devreye giriyor. Müşterilerimize sunduğumuz her ürün ve hizmetin butik olmasına ve sektöre yeni bir değer katmasına özen gösteriyoruz. Fiba Emeklilik ile kısa sürede geldiğimiz nokta, diğer kriterleri müşteri memnuniyetine dönüştürebilmemizin sonucu” değerlendirmesinde bulundu.

Özyeğin, anlaşmayla bireysel emeklilik ve hayat sigortacılığı alanında bir büyük adım attıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Bu yeni açılımla bünyemize katacağımız müşterilerimize ve acente ağımıza yatırım yaparak daha da büyük bir organizasyon haline gelmeyi planlıyoruz. Resmi onay süreci tamamlandıktan sonra, Ergo Emeklilik ve Hayat AŞ artık Fiba Emeklilik bünyesine katılmış olacak. ERGO ile aynı zamanda stratejik bir iş birliğine gidiyoruz. Bundan böyle ERGO’nun hayat-dışı sigorta tarafında yer alan tüm ürünleri, Fibabanka şubelerinden satın alınabilecek. Hem alım-satım anlaşmamızın hem de stratejik iş birliğimizin tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum. Fiba Grubu, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da benzer fırsatları değerlendirmeye ve faaliyet gösterdiği sektörlerde sağlam adımlarla büyümeye devam edecek.'

- 'Türkiye’de sigorta pazarının büyüme potansiyeline çok inanıyoruz'

Ergo Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Theo Kokkalas de, acente ve müşteri odaklı bir şirket olarak Türkiye’de sigorta pazarının büyüme potansiyeline çok inandıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

Ergo Türkiye olarak bugün olduğu gibi gelecekte de her zaman acente odaklı bir şirket olacağız ve acenteler daima ana dağıtım kanalımız olacak. Öte yandan hem arkasındaki güç ve deneyim hem de sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline istinaden Fibabanka ile hayat dışı sigorta alanında böyle uzun vadeli bir banka sigortacılığı anlaşması yapmamız Türkiye sigorta pazarının geleceğine ne derece güvendiğimizin güçlü bir sembolü olarak görülebilir.”

Kaynak: AA