Ergü Açıklaması 'Çanakkale, Azmin Ve İnancın Zaferidir'

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, 101 yıl önce 250 bin şehidin verildiği Çanakkale’nin, azmin ve inancın zaferi olduğunu söyledi.

Ergü Açıklaması 'Çanakkale, Azmin Ve İnancın Zaferidir'
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101’inci Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Remzi Ergü, "Çanakkale Savaşı, ordular arasındaki güç farkına rağmen azmin, inancın, milli-manevi duyguların galip gelmesinin adıdır. Bu güzel vatan için 250 bin şehidin verildiği eşine rastlanır bir savaş daha yoktur. Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazı’nın sularına gömerek bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bıraktı. Çanakkale Savaşları’nda verilen olağanüstü mücadele, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ yazdığı şiirde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür” dedi.

Başkan Remzi Ergü, şunları kaydetti:

Çanakkale Savaşı’nda milletçe nasıl kenetlenmişsek, bugün de milletçe kenetlenmemiz gerekmektedir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulayıp bizlere emanet ettiği bu topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmeliyiz. Bu vesileyle, gerek Çanakkale’de, gerekse güzel yurdumuzun her bir karış toprağında şehadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyorum."
Kaynak: İHA