Bu Hafta 7 Film Vizyona Girecek

Haftanın yerli yapımları 'Şeytan Tüyü' ve 'Olaylar Olaylar' komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday Hector Hernandez Vicens'ın yazıp yönettiği 'Ölüm ve Ötesi', ölen genç bir aktristin morga getirilmesiyle başlayan gerilim dolu hikayeyi konu alıyor Başrollerini Kate Winslet, Casey Affleck ve 12 Yıllık Esaret filminden tanınan başarılı oyuncu Chiwetel Ejiofor'ın paylaştığı 'Kod 999' gerilim meraklılarını sinema salonarına çekmeyi amaçlıyor.

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 7 film vizyona girecek.

Murat Şenöy'ün yönettiği ve başrollerinde Mustafa Üstündağ, Güven Kıraç, Şükran Ovalı ile Beyti Engin gibi isimlerin yer aldığı 'Şeytan Tüyü' adlı flim izleyici ile buluşacak.

Senaryosu, Armağan Tunaboylu'nun 2004 yılında yayımlanan 'Yıldız Cinayetleri' isimli kitabından uyarlanan filmin uyarlama senaryosu Gökhan Horzum, Gözde Baykara, Umut Oray, Yeşim Aslan ve Cihan Çalışkantürk'ün aralarında bulunduğu kalabalık bir ekip tarafından kaleme alındı.

Komedi türündeki film, aracılık yaptığı kızları semtin ağabeyine emanet edip emekliye ayrılmayı planlayan bir adamın başına gelenleri konu alıyor

- 'Olaylar Olaylar'

Yönetmenliğini Osman Taşçı'nın yaptığı ve Sadi Celil Cengiz'in hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünde oynadığı komedi filmi 'Olaylar Olaylar', Karadeniz insanının duygusallığını yansıtmayı amaçlıyor.

Sadi Celil Cengiz'in yanı sıra Enes Atış, Fırat Tanış, Tuğçe Kurşunoğlu, Zeynep Kankonde, Burak Satibol, Ceren Moray gibi oyuncuların rol aldığı filmde pop müzik sanatçısı Burak Kut da konuk oyuncu olarak yer aldı.

- 'Kod 999'

John Hillcoat'un yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Kate Winslet, Casey Affleck ve 12 Yıllık Esaret filminden tanınan başarılı oyuncu Chiwetel Ejiofor paylaşıyor.

Bir çok ünlü ismin yer aldığı oyuncu kadrosuna sahip gerilim türündeki film özetle şöyle:

'Bir hırsızlık çetesi ve görevini kötüye kullanan polis memuru ortak bir plan yapar. Bir memurun öldüğü anlamına gelen 999 alarmı veren ekibin hedefi başka bir polisi ortadan kaldırmaktır. Böylece önlerinde, ülkenin diğer ucuna gerçekleşecek sevkıyatı engelleyecek hiçbir engel kalmayacaktır.'

- 'Ölüm ve Ötesi'

Gerilim türündeki İspanyol yapımı filmin başrollerinde Alba Ribas, Cristian Valencia, Bernat Saumell ve Albert Carbo oynuyor.

Hector Hernandez Vicens'ın yazıp yönettiği 'Ölüm ve Ötesi', ölen genç bir aktristin morga getirilmesiyle başlayan gerilim dolu hikayesini konu alıyor.

- 'Mükemmel Bir Gün'

Oyuncu kadrosunda Benicio Del, Tim Robbins, Olga Kurylenko ve Melanie Thierry'in yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Fernando Leon de Aranoa oturuyor.

İlk gösterimi Cannes'da yapılan film, 1995'te Balkanlar'daki savaş günlerini anlatan bir savaş filmi içindeki yol hikayesinden çıkan traji komik hikayeyi sinemaya aktarıyor.

- 'Seni Şimdiden Özledim'

Filmin başrollerinde iki yakın arkadaşı canlandıran Drew Barrymore ve Toni Collette'e Dominic Cooper ve Paddy Considine eşlik ediyor.

Alacakaranlık serisinden hatırlanan Catherine Hardwicke'ın yönetmenliğini yaptığı film özetle şöyle:

'Milly (Toni Collette) ve Jess (Drew Barrymore) yıllardır acı tatlı her şeylerini paylaşmış iki arkadaştır. Milly iş kariyerinde çok başarılı bir kadındır, eski rockçı eşi Kit ile evlenmiş ve iki çocuğu olmuştur. Jess ise şehir planlamacısıdır ve sevgilisi Jago ile birlikte mutlu bir hayat sürmektedir. Ancak bir gün Milly'nin meme kanseri olduğunu öğrenmesi her şeyin bambaşka bir şekil almasına neden olacaktır. Jess'in çocuk sahibi olabilmek için gördüğü tedavi sonucu hamile kalması, birinin büyük bir yıkım yaşarken diğerinin yıllardır beklediği haberi alması, ikilinin arasına bir mesafe koyacaktır.'

- 'Kung Fu Panda 3'

Alessandro Carloni ile Jennifer Yuh'un yönettiği animasyon türündeki filmin orjinal seslendirmeleri Jack Black, Bryan Cranston, Angelina Jolie ile Dustin Hoffman'a ait.

Ana karakterin Türkçe seslendirmesini Okan Yalabık'ın yaptığı film, tek isteği dövüş sanatlarında ustalaşmak olan siyah beyaz ayı kahramanların maceralarını beyazperdeye taşıyor.
Kaynak: AA