Altındağlı Kadınlardan Haliliye'de 'Kardeşlik Sergisi'

Altındağ Belediyesi veHaliliye Belediyesi’nin ortaklaşa projesi olarak hazırlanan “İpek Yolunda El Sanatları Sergisi” Şanlıurfa’da açıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine Altındağlı kadınlar da katıldı. Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel ve Şanlıurfa Eski Milletvekili Mehmet Atilla Maraş’ın bulunduğu sergide, Altındağlı kadınların eserleri büyük beğeni topladı.

ALTINDAĞLI KADINLAR ŞANLIURFA’DA SERGİ AÇTI

Geçen yıl Haliliye Belediyesi tarafından Altındağ’da açılan serginin ardından bu sefer adres Şanlıurfa oldu. Altındağ Belediyesi’ne bağlı kadın eğitim kültür merkezi üyelerinin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergideyaklaşık 100 eser sergilendi. Sosyal etkileşimin arttırılması ve sosyal sermayenin geliştirilmesi amacı taşıyan kadın konulu sergide resim, keçe ve mis sabun ürünleri dikkat çekti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Altındağ Belediyesi’ni ve Altındağlı kadınları Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Kardeşliğimiz kağıt üzerinde değil, karşılıklı işbirliği ve etkileşimle sürekli artsın arzusundayız” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZ YÜZYILLAR BOYU DEVAM ETSİN”

İpek Yolunda El Sanatları Sergisi’nde,Altındağ Belediyesi kadın eğitim kültür merkezlerine devam eden 15 kursiyerin eserleri yer aldı. Karacaören Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Leyla Akyol, kültürlerarası kardeşlik duygularının pekişmesinde bu tür sergilerin büyük önem taşıdığının altını çizdi. Şanlıurfalı arkadaşlarına her zaman kapılarının açık olduğunu söyleyen Akyol: “Umarım hep bir arada oluruz” dedi.

Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Maviye Kayaise “Bu kadınlar bizim kardeşimiz. Aynı topraklarda nefes alıyoruz. Aramızda mesafeler olsa da birbirimizi tanıyoruz, kucaklıyoruz. Bu sevgi hep devam edecek. Şanlıurfalı arkadaşlarımız kısa süre önce bizi ziyaret etmişlerdi. Şimdi sıra bizde. Umarım bu kardeşliğimiz yüzyıllar boyu devam eder.” dedi.

Haliliye Belediyesi tarafından organize edilen gezi programı kapsamında Altındağ Belediyesi heyeti ve Altındağlı kadınlar Urfa merkezin yanı sıra, Halfeti, Harran ve Akçakale’yi gezerek Urfa’nın güzelliklerini yerinde gördü.
Kaynak: İHA